Зареждане

Еспарза: Аз трябва да се бия за титлата, а не Жанг

Еспарза: Аз трябва да се бия за титлата, а не Жанг
Публикувано на: Май 28, 2021 в 00:00 ч
Първата шампионка в категория сламка на UFC Карла Еспарза иска да си върне златото. 33-годишната американка беше на приливи и отливи, след като загуби титлата си от Йоана Йеджейчик през май 2015 година. Карла обаче се стегна и записа серия от 5 поредни победи.

Преди седмица Еспарза успя да се справи по впечатляващ начин с опасна претендентка в лицето на Ян Шаонян. Карла я победи с нокаут във втория рунд и затвърди позицията си на претендент за златото. За нейно съжаление обаче от UFC планират да дадат незабавен реванш на Вейли Жанг срещу Роуз Намаюнас.

Жанг загуби титлата си в края на миналия месец. Карла има предимство пред Жанг, защото преди 6 години успя да събмитне Намаюнас в първата битка за титла в историята на категория сламка при жените.

Карла спечели The Ultimate Fighter 20, както и титлата с победата над Намаюнас. Вероятно Дейна ще избере Жанг за бой с Намаюнас, защото тя е лице на пазара в Китай. В интервю за ESPN Еспарза сподели следното:

Знам, че Дейна Уайт определено беше впечатлен от битката ми. Аз обаче искам да чуя, че ще се бия за златото в категорията. Надявам се, че ще получа шанс. 

Говори се, че Вейли ще получи шанс, но в това няма смисъл. Тя не е правила 5-10 защити на титлата, след които да загуби заради грешка. Мисля, че тя е страхотен боец, но не мисля, че е в положение да иска незабавен реванш. 

Еспарза или Жанг, коя трябва да е следваща за Намаюнас ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес