Зареждане

Eксперт по кунг-фу тръгна да се бие с тибетски макаци

Eксперт по кунг-фу тръгна да се бие с тибетски макаци
Публикувано на: Март 12, 2023 в 12:00 ч
Г-н Сие, умел майстор на бойни изкуства, се натъква на маймуната по време на пътуване до планината Емей в провинция Съчуан в югозападен Китай. Конфликтът, който започна, когато г-н Сие се опита да погали един от макаците, беше заснет на видео и споделен в социалните медии.

Някои зрители бяха възмутени, твърдейки, че г-н Сие е трябвало да се държи на разстояние от дивото животно. Други обаче смятат, че това е подходящо отмъщение срещу маймуните, които имат репутацията на причакващи туристи за храната им.

На кадрите, докато г-н Сие докосва маймуната, тя го напада и той отговаря, навеждайки се над парапета, за да нанесе още удари. Докато той е обърнат с гръб, друг макак се втурва да защити другаря си и г-н Сие го прогонва с поредица опити за удар.

В социалните мрежи Сие обясни, че се занимава с бойни изкуства и когато маймуната го ударила неочаквано, той реагирал рефлекторно. Г-н Сие заяви, че се е сдържал по време на кавгата, защото макаците са защитени животни и той просто е искал да ги изплаши.
 
Той каза още, че поведението му е неуместно и не трябва да бъде подражавано. Властите отправиха публичен призив към хората да спазват безопасно разстояние от макаците. Ето видео от тяхното спречкване:


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес