Зареждане

Едсън Барбоза с доминантна победа над Амиркани

Едсън Барбоза с доминантна победа над Амиркани
Публикувано на: Октомври 11, 2020 в 05:09 ч
Едсън Барбоза сподели клетката с Макуан Амиркани в подглавната битка на UFC Fight Night 179, което се провежда в Абу Даби на остров Яс. Двамата се биха в категория перо. Едсън влезе в серия от 3 поредни загуби и имаше много напрежение върху него. Макуан прие с кратко предизвестие, което едва ли беше добра идея.

В първия рунд Барбоза вкарваше своите удари и ритници и стоеше на дистанция от своя съперник. Макуани заложи на изчакване и дебнеше за събаряне, но така и не успя да го запише. Във втория рунд Едсън беше много по-бърз от своя съперник и два пъти го прати в нокдаун със светкавичните си крошета. Амиркани успя да го събори, но не постигна нищо с това.

В третия рунд Макуан пренесе боя на земя, но Едсън показа добра защита и го неутрализира. Рефера ги накара да се изправят в последната минута, защото липсваха действия на земята. В последните секунди Едсън вкара тежки удари, с които разклати Амиркани, но той оцеля. Боя стигна до решение, което беше единодушнo за бразилеца - (30-26, 30-27, 29-28).

С тази победа Барбоза прекъсва серията си от 3 поредни загуби и печели за първи път от 2 години. Едсън печели 2 от последните си 7 битки в UFC. Амиркани от своя страна пак се връща към загубите и печели 3 от последните си 6 битки в клетката.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес