Зареждане

Джо Роугън: Вдигането на тежести забавя стареенето

Джо Роугън: Вдигането на тежести забавя стареенето
Публикувано на: Юни 18, 2024 в 02:00 ч
Според Джо Роугън ключът към забавянето на процеса на стареене се крие във вдигането на тежести. Той страстно вярва, че вдигането на тежести е най-доброто решение за борба с ефектите от стареенето върху тялото. Роугън рисува ярка картина на стареенето като коварна сила, която постепенно отнема силата и автономността на тялото.

Легендарният коментатор на UFC страстно вярва, че вдигането на тежести може да бъде противоотровата срещу стареенето и негативите, които идват с това. Той подчертава, че мотивацията зад вдигането на тежести не трябва да се ръководи от суета, а по-скоро от истинско желание за запазване и поддържане на физическите способности.

„Ако има нещо, което някой може да направи, за да спре стареенето, е да вдига тежести и да не спира. Мислете за това така, сякаш възрастта е като малък демон, който бавно ви ограбва от тъканта ви, способността ви да се качвате горе, способността ви да отваряте буркани, способността ви да отваряте вратата на колата, когато е замръзнала. Единственият начин да предотвратим това е вдигането на тежести. 

Трябва да вдигате тежки неща. Не искате да правите нищо твърде тежко, когато се нараните, но искате тялото ви да свикне с тази идея, че за да оцелее, трябва да вдига нещата. Не ме интересува дали обичате да повдигате собственото си тяло, тялото ви е тежко. 

Можете да правите набирания, лицеви опори и клякания. Всичко това са страхотни неща. Правете движение на цялото тяло, защото това кара тялото ви да знае, че това е редовна част от живота ви.“, сподели Роугън.

Прав ли е Роугън ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес