Зареждане

Дюкас планира да надиграе Розенструик с борба и темпо

Дюкас планира да надиграе Розенструик с борба и темпо
Публикувано на: Декември 7, 2022 в 07:01 ч
Крис Дюкас не беше сигурен кой ще бъде следващият за него.

След като Дюкас загуби две последователни битки от Дерик Люис и Къртис Блейдс, той знаеше, че трябва да си вземе почивка. След като си взе няколко месеца, той получи двубой срещу Жаирзиньо Розенструик през октомври. Битката обаче беше отложена за UFC 282, с което Дюкас бе добре.

„Аз и Розенструик трябваше да се бием на 1 октомври, но доколкото разбрах, стана нещо от неговата страна защо беше отложена“, каза Дюкас по Just Scrap Radio. „Но аз приех двубоя и казах на UFC, че съм на разположение в този ден, ако ми намерят друг опонент. Казаха, че ще ни уредят битка до края на годината. Получи се добре, защото си взех почивка и оставих тялото си да се излекува.”


Когато Дюкас получи двубоя срещу Розенструик, той започна да изучава съперника в тежка категория и битката започна да му харесва още повече. Той знаеше, че Розенструик има много нокаутираща сила. Но като се има предвид, че „Bigi Boy“ играе на контраатаки, Дюкас вярва, че мачът е в полза на него.

„Мисля, че се справям добре, мисля, че съм по-добрият атлет, по-бърз и по-техничен. Наистина единственото нещо, което може да се каже за него е, че той притежава силата да нокаутира с един удар,” каза Дюкас. „Той разполага с тази сила през цялата си битка. Той нокаутира Овърийм 10 секунди преди края. Носи тази сила, независимо къде се намираме. Мисля, че съм лош избор за него и по-добър във всички области.”

Крис Дюкас не само вярва, че може да постигне успех в стойка, но също така планира да превърне това в класическа ММА битка. Боецът знае, че има уменията да се бори, което не е показвал в битките си досега, но казва, че това е скрития му коз.

Наред с евентуалната игра на земя, Дюкас планира и да увеличи темпото и да види дали Розенструик ще може да го удържи.

„Очаквам той да играе на контраатака и да не натиска темпото и да не върви с моето темпо. Той е типът боец, който вижда какво ще направиш и след това се противопоставя на това“, обясни Дюкас. „Искам да му дам добро темпо и да го превърна в класическа ММА битка и да видя дали ще може да се справи. Ако може да се справи, добре за него, ако не, ще му е кофти."

Ако Дюкас излезе победител в UFC 282, той не е сигурен какво ще последва за него. И все пак планът му е просто да натрупа няколко победи и да си проправи път обратно до топ пет в дивизията.

„Ще видим, има някои момчета, които ми бягат. Минавам през Розенструик и ще видя кой на кое място е. Не мисля, че съм в състояние да се върна там, където бях преди битката с Дерик Люис, като попадна в топ пет,” завърши Дюкас. „Вероятно ще ми предложат някой около мен или по-надолу в класацията. За мен няма значение, докато се бия и побеждавам, няма значение срещу кого излизам."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес