Зареждане

Двубоят между Оливейра и Дариуш пропада заради контузия

Двубоят между Оливейра и Дариуш пропада заради контузия
Публикувано на: Април 15, 2023 в 14:00 ч
Крис Ънгър / Zuffa LLC
Очакваният с интерес двубой в лека категория между бившия шампион, Чарлз Оливейра и Бенейл Дариуш, беше премахнат от предстоящотоUFC 288 на 6 май в Нюарк, Ню Джърси .

Скорошен доклад на ESPN гласи, че Оливейра се е оттеглил поради контузия. Към момента Ultimate Fighting Championship (UFC) не търси заместник на Оливейра, който да се бие с Дариуш следващия месец. Вместо това промоцията се стреми да пренасрочи двубоя за по-късна дата, при условие че Оливейра се възстанови бързо. Засега не е известно какво точно се е объркало с „Do Bronx“.

Излишно е да казвамe, че това е огромен удар за UFC 288, което е само след няколко седмици. Главният двубой ще включва завръщането на Хенри Сехудо като "Triple C" излиза срещу настоящия шампион на UFC в категория петел Алджамейн Стърлинг, но Оливейра срещу Дариуш се очакваше да бъде основното събитие за феновете.

Оливейра, който по съвпадение се оттегли от мач с Дариуш през 2020 г. също по неразкрити причини, идва след загуба от Ислам Махачев на UFC 280 през октомври 2022 г. Това трябваше да бъде неговият шанс да си възвърне инерцията и да натисне за още една атака към титлата.

Дариуш, от друга страна, се надяваше да стигне до първата си битка за златото в лека категория на UFC с победа над „Do Bronx“, за да удължи текущата си серия без загуба до девет. Иранският боец ще трябва да почака още малко, за да получи своя шанс.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес