Зареждане

Два са вариантите за бъдещето на Хамзат Чимаев в UFC

Два са вариантите за бъдещето на Хамзат Чимаев в UFC
Публикувано на: Септември 12, 2022 в 02:00 ч
Дейна Уайт има труден пъзел за решаване в бъдеще. Той трябва да се чуди какво ще прави с Хамзат Чимаев и в коя категория ще го остави да се бие.

Рано сутринта на 11 септември приключи турнирът UFC 279, който се проведе в Лас Вегас. Хамзат Чимаев беше преместен в подглавната битка, където се срещна с Кевин Холанд. Очаквано Хамзат лесно прегази новия си опонент. Чимаев събмитна Холанд за 2 минути и остана непобеден в ММА.

Лесна победа за Чимаев, който бе залят от недоволство. По отношение на ранглистата той не е загубил много, тъй като застаряващия Нейт Диас не фигурира в класирането. Перспективите на Чимаев обаче са много неясни.

И фактът, че той беше прехвърлен в подглавната битка на турнира беше наказание, защото той почти провали събитието. В същото време "Borz" отново показа инстинкта на убиеца, и заедно с него - извънмащабната мотивация.

В същото време в главната битка Нейт Диас и Тони Фъргюсън се забавляваха повече с шеги, отколкото публиката. Следователно можем да заявим, че въпреки лудите цифри от продажбата на билети и платените гледания, ръководството на UFC направи грешка, като изпрати Чимаев в подглавната битка.

Независимо от това как всички се отнасят към Хамзат, той все още е фактор. За разлика от Тони Фъргюсън, който беше безразлично приет. Следователно такъв актив трябва да бъде оценен, въпреки случилото се.

Но да преминем към главният въпрос. Какво следва за Чимаев? Ако беше свалил килограмите и беше прегазил Нейт Диас, тогава битката с Колби Ковингтън щеше да бъде неизбежна. Хамзат обърка Дейна Уайт максимално. Босът на UFC си направи изводи и определено ще бъде против влизането му в полусредна категория.

Той няма да толерира друг провал от този вид. Затова преминаването към средната дивизия изглежда като компромис, както той призна на пресконференция след турнира. Тогава Уайт няма да се притеснява за теглото и да мисли за алтернативи в случай на подобни провали на кантара.

Хамзат ще разтърси една от най-смъртоносните дивизии на UFC, където се бият Израел Адесаня, Алекс Перейра и Робърт Уитакър. В момента Чимаев има две възможности. Първата е да нокаутира Ковингтън в мач за излъчване на претендент за титлата в полусредна категория.

Но за това той трябва да предостави стоманобетонни гаранции на ръководството на UFC, че няма да се провали на кантара. Например да си даде цялата заплата в случай на неуспешно претегляне. Вторият вариант е качване в средна категория, където той вече има битки.

Чимаев има отлични данни и за тази дивизия: ръст - 188 см, размах на ръцете - 191 см. Бившият шампион на UFC Робърт Уитакър има ръст 182 см, а размах на ръцете - 188 см. Следователно Borz ще пасне идеално на неговите размери.

Но гордостта и чувството за неизпълнен дълг могат да попречат на такъв преход. Само помислете за това: Хамзат направи фурор в полусредната категория, където се изкачи до трето място. Ще бъде жалко да спре на финалната линия, тъй като е изминато прилично разстояние.

В началото на следващата седмица ще обновят ранглистата на UFC. Ако Хамзат бъде понижен, тогава намекът за преместване в средна дивизия ще стане ясен. Хамзат е големият губещ от тази галавечер, въпреки че успя да спечели.

Той си навлече гнева на феновете, както и на Дейна Уайт. Президента на UFC не му даде бонус, въпреки че чеченеца се представи блестящо. Хамзат определено трябва да се реваншира на всички, ако иска да стигне до титлата в полусредна категория. На този етап той не заслужава шанс за златото.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес