Зареждане

Дилашау: Стърлинг не е опасен шампион

Дилашау: Стърлинг не е опасен шампион
Публикувано на: Ноември 9, 2022 в 08:24 ч
Бившият шампион на UFC в категория петел Ти Джей Дилашау все още вярва, че може да стане отново шампион, особено ако Алджамейн Стърлинг държи колана.

Въпреки загубата в първия рунд от Стърлинг в UFC 280, Дилашау не е готов да признае, че "Funkmaster" е най-добрият в категория петел в света. Ако не беше тежката контузия в рамото, която го порази в началото на битката им, той вярва, че щеше да вземе колана за трети път. Преди това той нарече Стърлинг „най-победимия“ шампион в списъка на UFC.

„Коланът му беше подарен още в началото, а след това беше спечелен с победа в реванш с бившия шампион Петр Ян на UFC 273,“ каза бившият шампион. „Той е страхотен спортист, има страхотна серия от победи, стигна до върха, но не мисля, че е най-добрият шампион, който имаме. Не мисля, че той е най-добрият в дивизията, особено в дивизията, която имаме.”

Запитан кой от бойците на UFC би победил Стърлинг, Дилашоу отговори:.

„Мисля, че съотборникът му Мераб Двалишвили може да го победи.“, каза Дилашоу. „Той наистина има силни страни. Има момчета на върха, които той може да победи, защото техният граплинг не е на нивото, на което трябва да бъде. Той се справя чудесно с някои от момчетата, които няма как да се справят с неговата борба. Така че той може да запише някои победи и да остане на върха с правилно подбраните мачове, но не е много опасен. Той не е човек, който ще дойде и ще те нокаутира."


36-годишният Дилашоу добави, че бившият шампион в две дивизии Хенри Сехудо, който изглежда се готви за завръщане, би „лесно“ победил Стърлинг.

„Мисля, че това е страхотен мач за Хенри Сехудо“, каза Дилашоу. „Той просто има борческо родословие и ударите му са, според мен, много по-добри от тези на Алджамейн."

След загубата на Дилашау, Коди Гарбранд призова за трилогия, след като има статистика 0-2 в двубои с бившия си съотборник.

„Дори не го мисля“, Отговори Дилашау. „Това изобщо няма смисъл за мен. Как този човек все още е в UFC? Той загуби пет от последните си шест битки. Аз се бия за световни титли. Той вероятно ще запише две загуби, преди дори да се възстановя от травмата. Дори няма да си струва усилията ми.“

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес