Зареждане

Дилашау: Гарбранд е страхотен атлет, но не се подобрява като боец

Дилашау: Гарбранд е страхотен атлет, но не се подобрява като боец
Публикувано на: Юни 1, 2022 в 00:00 ч
Ти Джей Дилашау не е изненадан да види Коди Гарбранд в серия от загуби.

Откакто детронира Доминик Круз и стана шампион в категория петел на UFC през декември 2016-та, Гарбранд загуби 5 от последните си 6 битки, като 4 от тях бяха с нокаут.

Две от тези загуби бяха една след друга от Дилашау. Като бивш съотборник, Дилашау знае много добре колко талантлив е Гарбранд, но голям проблем му е, че не се подобрява като боец.

"Той е невероятен атлет," споделя Дилашау. "Той е бърз. Той е най-бързият човек, с когото съм правил спаринг. Не искам да звуча като задник, но в същото време той не е от най-умните в клетката. За да можеш да останеш на върха, трябва да се променяш, а той си остана същия боец. Той е борец. Знае как да се бори. Защо не понаучи малко жиу-житцу и да спре да разчита на брадичката и ръцете си, защото брадичката му вече я няма.

Трябва да се промени като боец, но той не иска. Той си държи главата винаги на едно място, ръцете му са ниско и гледа да удря с бързи и тежки крошета. Всеки вижда къде са му слабите страни - държи си лявата ръка в джоба, докато удря с дясната."

След като не успя да запише победа в категория муха срещу Каи Кара-Франс, Гарбранд ще се завърне в старата си категория срещу жиу-житцу майсторът Рани Яхя на 9-ти юли.

Според Дилашау това е добър шанс за Гарбранд да се върне в колонката с победители.

"Опонентът му е опасен, но мисля, че Гарбранд е прекалено бърз за него. Гарбранд трудно може да бъде съборен. Ще бъде бърз, а стойката на Яхя е плачевна. Няма приключвания в стойка, но на земя е много опасен. Не съм сигурен, че ще се стигне до там. Гарбранд е прекалено бърз."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес