Зареждане

Дейвисън Фигередо призова за трилогия с Морено

Дейвисън Фигередо призова за трилогия с Морено
Публикувано на: Юли 20, 2021 в 17:00 ч
Бившият шампион в категория муха Дейвисън Фигередо иска да направи трилогия с Брандън Морено. В последните 6 месеца видяхме 2 битки между Фигередо и Морено. Първата им битка стана една от най-добрите в историята на дивизията.

Фигередо беше малко по-добър от Морено и щеше да спечели с решение, но в 3-тия рунд рефера го наказа с 1 точка, защото удари Морено в слабините. Така срещата им стигна до решение, което беше равенство - (48–46, 47–47, 47–47).

Ясно беше, че ще има и втора битка, която стана факт миналия месец. Този път Морено се беше подобрил и събмитна Фигередо в 3-тия рунд, с което спечели титлата в категория муха.

Дейвисън се раздели със серия от 5 поредни победи и допусна 2-ра загуба в ММА. Морено от своя страна навлезе в серия от 5 поредни победи. В класирането на категорията Фигередо остана претендент номер 1, а след него е Аскар Аскаров.

Преди 2 години Морено и Аскаров се биха и срещата им завърши с равенство. От UFC обаче не дадоха шанс за титлата на Аскаров и му бяха уредили битка с Алекс Перес, но тя пропадна след контузия на Аскар.

Морено вече сподели, че е готов за трилогия, но иска от Фигередо да спечели битка. В социалните мрежи Фигередо пусна видео, в което се обърна към Ариел Хелуани и го призова да му помогне да получи трилогия:

Aриел, искам трилогия с Брандън Морено. Трилогия, човече.

Трябва ли да има 3-та битка ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес