Зареждане

Дейна Уайт за футбола: Не го понасям! Няма никакъв талант в него!

Дейна Уайт за футбола: Не го понасям! Няма никакъв талант в него!
Публикувано на: Декември 9, 2022 в 16:00 ч
Президентът на UFC Дейна Уайт има специално отношение към футбола или „сокър“, както го наричат в САЩ. Още през 2008 г. в интервю за списание Playboy Уайт заплаши, че до 2018 г. промоцията му ще бъде по-популярна от НФЛ в САЩ и Световното първенство в Европа.

Честно казано, той не сгреши много, защото битката Хабиб - Макгрегър през 2018 г. имаше по-висок рейтинг от Световното първенство през 2018 г. в Русия. Тази битка придоби невероятен мащаб и със сигурност нито един футболен мач през тази година не беше по-очакван от този дуел.

За всички спортни сайтове в Русия - 6 октомври (денят на UFC 229) все още е най-посещаваният ден в историята. Машината за футболен бизнес може да създаде чудовища като Кристиано Роналдо с 500 милиона последователи в социалните медии - числа, за които UFC не са и мечтали.

Уайт не е човек, който се интересува от футбол и сподели, че това е спорт без никакъв талант, който дори 3-годишни играят

„Не съм голям фен на хокея, но много уважавам това, че трябва да си талантлив, за да играеш хокей. Футбол ли ? Съвсем различна история. Не понасям футбола. 

Мисля, че това е спортът с най-малко талант на земята. Нищо чудно, че дори тригодишни деца могат да играят футбол. Бягаш, риташ топката. 

Когато играеш игра, в която вратата е толкова голяма, а резултатът е 3-1.....Шегуваш ли се, или какво ? Представяте ли си колко бездарен трябва да си, за да вкараш три гола в такава врата? 

В хокея играчите трябва с този извит стик да ударят шайбата и да я вкарат във врата, която е с размерите на вратаря. Ето един спорт, при който резултатите трябва да са 3-1! 

И всеки момент могат да ти свалят главата от раменете, и ще е по правилата! Това е истински спорт, който изисква талант, скорост и атлетизъм. 

А битката е част от този спорт още от началото! Мисля, че живеем в свят, в който всички са се превърнали в пички. Когато растях, дори не носехме каски, когато карахме колело. 

Нямахме детско столче в колата. Ние нямахме всичко това. Сега всичко стана безопасно, но нека не отиваме твърде далеч с това. Битката е част от хокея. Точка.", каза Уайт в интервю с медиите.

Съгласни ли сте ?0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес