Зареждане

Дейна Уайт: Вероятно най-доброто от Тони Фъргюсън е в миналото

Дейна Уайт: Вероятно най-доброто от Тони Фъргюсън е в миналото
Публикувано на: Декември 14, 2020 в 04:00 ч
Бившият шампион в лека категория Тони Фъргюсън отново разочарова с представянето си в клетката. "El Cucuy" беше доминиран от Чарлз Оливейра, който го победи с решение в Лас Вегас и му нанесе втора поредна загуба. Скоро Тони ще стане на 37 години и явно времето му в спорта изтича.

За първи път в своята кариера Фъргюсън е в серия от загуби, а Дейна Уайт не скри своето разочарование. Президента на UFC вярвал, че ще види старата версия на Тони, която мачкаше конкуренцията, но това не се случи. Видя се, че Тони не е същия боец и ако не с друго, то поне впечатли със сърце и издръжливост, които не му стигнаха за победа в тази среща.

Оливейра просто беше на много високо ниво, а Дейна вярва, че най-доброто от Тони вероятно е в миналото. Ето какво сподели Уайт за битката на Фъргюсън с опасния бразилец:

Мислех си, че ще видим старата версия на Тони Фъргюсън. Мислех си, че неговото представяне в битката с Джъстин Гейджи беше повлияно от свалянето на килограми. Десет от десет бойци щяха да се предадат след този armbar. Факта, че Тони не се предаде и оцеля е невероятен. 

Това само показа колко корав, издръжлив и луд е Тони Фъргюсън. Разбира се, че има вероятност най-доброто от Тони вече да е в миналото. Мисля, че той трябва да се прибере у дома, да прекара празниците със семейството си и да помисли за това, което иска да прави. Ще видим какво ще правим с него. 

Тони трябва да си вземе почивка. Трябва да прецени какво ще прави през 2021 година. Мисля, че той има още няколко  битки пред себе си, преди да взема някакви луди решения. Битката между него и Хабиб просто така и не се случи. Ние опитахме, но просто не се получи. Вече не мисля за това.  

Фъргюсън вече е на 36 години и значително се отдалечи от златото в лека категория. Какво ще се случи с него ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес