Зареждане

Дейна Уайт похвали Логан Пол и натири Пауло Коста

Дейна Уайт похвали Логан Пол и натири Пауло Коста
Публикувано на: Юни 9, 2021 в 07:14 ч
Боецът в средната категория на UFC, Пауло Коста, който е на второ място в класацията, отказа да се бие срещу четвъртия в нея - Джаред Каноние през август, защото организацията не му плащала достатъчно.

Особено в сравнение с YouTube инфлуенсъра Логан Пол, който изкара 20 милиона долара за няколко рунда боксов мач с Флойд Мейуедър.

"Всичко под 350 хиляди долара е шега," заяви Коста. "UFC трябва да ми плаща като главен боец, за да се бия в главни събития. YouTube звездите само срамят целия спорт и бизнес. Да бъдем наясно - никога не съм подписвал договор за битка с Каноние. Защо UFC обявиха тази среща без тя да бъде подписана?"

Франсис Нгану също бе от бойците, които изразиха недоволство в изминалите дни от ниското заплащане.

За съжаление на Коста обаче, той идва след срамен технически нокаут от Израел Адесаня в UFC 253 през септември и не е в добра позиция за такива забележки.

И Дейна Уайт не му прости...

"Той има договро," сподели Уайт. "Трябва да им разтрогвам договорите, защото са бесни на това YouTube хлапе, че се бие и прави пари? Трябва да се радвата за това хлапе, браво на него. Той сам се постави в такава позиция, че да се бие с Флойд Мейуедър и да направи пари. Ядосан си? Та ти за последно се изложи с ужасно представяне в клетката. Върни се и се постави и ти в добра позиция, като направиш нещо голямо."

30-годишният бразилец наскоро удължи договора си с UFC, така че ще му е трудно да стане свободен агент.

"Знаете ли какво казвам през цялото време - имаме битки всеки уикенд," продължи Уайт. "Ако искаш да си зает, може да се биеш всеки уикенд. Така ще си изпълниш договора и после ще можеш да правиш каквото си поискаш."
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес