Зареждане

Дейна Уайт: Главното събитие на UFC 282 беше трагредия, не разбирам защо се сърди Анкалаев

Дейна Уайт: Главното събитие на UFC 282 беше трагредия, не разбирам защо се сърди Анкалаев
Публикувано на: Декември 11, 2022 в 16:40 ч
Президентът на UFC Дейна Уайт не успя да коментира резултата в главното събитие на UFC 282, защото е спрял да гледа битката от скука, тъй като двубоят между Ян Блахович и Магомед Анкалаев не е предложил нищо интересно.

Битката от пет рунда в крайна сметка завърши наравно, което означава, че титлата на UFC в полутежка категория остава свободна, след като бившият шампион Иржи Прохазка се отказа от колана поради тежка контузия на рамото, която му попречи да се състезава в събота.

Вижте също: Иржи Прохазка мина успешно операцията на рамото

В отговор на главното събитие на пресконференцията след двубоя UFC 282, Уайт нямаше много добри думи, които да каже нито на Блахович, нито на Анкалаев.

„Не знам“, каза Уайт, когато бе запитан как е точкувал битката. „Започнах да се отегчавам след първите три рунда.“

Анкалаев беше обиден след оповестяването на решението в клетката и каза:

„Не знам дали ще се бия отново за тази организация.“

По-късно той добави, че може да се върне, за да „вземе това, което е негово“, но изглежда, че друг незабавен двубой за титлата не е в близкото му бъдеще.


Уайт чу за недоволството на Анкалаев от решението и сподели, че не разбира защо боецът е толкова изненадан от равенството.

„Чух, че Анкалаев е разстроен“, каза Уайт. "Какво искаш да направя? Беше пребит в първите два рунда. После го свали на земята. Какво направи?"

Повече от всичко обаче гневът на Уайт към главното събитие не беше непременно за резултата, а по-скоро за представянето на Анкалаев и Блахович. Това в крайна сметка го накара да организира Гловър Тейшера срещу Джамал Хил в UFC 283 в Бразилия, като те ще се бият за свободната титла.

Вижте също: Джамал Хил срещу Гловър Тейшейра за вакантната титла на UFC 283 

"Какво да направим?" Уайт допълни. „Мисля, че основното събитие беше ужасно. Какво можем да направим? Да направим Глоувър срещу Джамахал Хил в Бразилия за свободната титла. Това вече е организирано."

Остава да видим какво следва за Блахович или Анкалаев, въпреки че реваншът все още може да се случи - просто изглежда изключително малко вероятно титлата да е на линия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес