Зареждане

Дейна Уайт: Бащата на Хабиб беше неговата движеща сила

Дейна Уайт: Бащата на Хабиб беше неговата движеща сила
Публикувано на: Декември 21, 2021 в 01:00 ч
Дейна Уайт вече няма никаква надежда в завръщане на Хабиб Нурмагомедов в ММА. Дагестанската звезда се оттегли от ММА преди година. Той защити титлата си с победа над Джъстин Гейджи в Абу Даби и веднага обяви оттеглянето си от спорта.

Няколко месеца президента на UFC ухажваше Хабиб и очакваше от него да промени решението си. Това обаче не се случи, защото Хабиб е дал обещание на майка си, че няма да се бие, а неговата дума явно е закон.

Голяма роля за оттеглянето на Хабиб изигра смъртта на баща му Абдулманап. Легендарния треньор почина в началото на 2020 година след дълга борба със здравословни проблеми. В интервю за ESPN Уайт сподели следното за Хабиб:

Някои хора ми казват да направя още един опит да върна Хабиб. Но той сложи край на кариерата си. Не мисля, че ще се бие отново. Нурмагомедов започна своето собствено пътуване. Той не иска да се бие. 

Той загуби баща си, а това беше болезнена загуба. Баща му беше движещата сила за него. Той му казваше: „Нека направим това, нека направим онова. Сега това не е така, така че не мисля, че той ще се бие отново.

Ще видим ли завръщане от Хабиб след време ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес