Зареждане

Дерик Люис победи Латифи в скучна битка

Дерик Люис победи Латифи в скучна битка
Публикувано на: Февруари 9, 2020 в 05:43 ч
Дерик Люис за пореден път получи подарък от съдиите в своя битка. "The Black Beast" сподели клетката с Илир Латифи в първата битка от главната карта на UFC 247, което се провежда в Тексас. Битката между двамата не се хареса на феновете, защото Латифи избягваше рисковете и не влизаше в размени на удари. При всеки удобен случай Латифи влизаше в клинч и търсеше събарянията.

В първия рунд Люис показа доста нестандартна игра и опитваше атрактивни изпълнения. Той вкарваше ритници в главата на Латифи и пробва летящо коляно, с което оцели Илир в гърдите. Двамата често влизаха в клинч, където не правеха нищо и рефера беше принуден да ги разделя.

Във втория рунд Люис опитваше да вкарва удари, но Латифи го притискаше в клинч и успя да го събори на земята. За съжаление Латифи не успя да направи много от тази възможност и рефера ги изправи. Илир отново пренесе битката на земя и без съмнение спечели този рунд, в който вкара в пъти повече удари от своя опонент и записа над 2 минути контрол.

В третия рунд двамата отново влизаха в клинч и Латифи пренесе битката на земя, където вкара удари на Люис. В последната минута двамата станаха на крака и Дерик се хвърли като обезумял в търсене на нокаута, но не го постигна. Люис вкара няколко сериозни попадения на Латифи, който ги пое и битката стигна до решение. През цялата среща феновете не спряха да освиркват Латифи, който заложи на сигурно. Решението беше доста изненадващо и съдиите отсъдиха единодушна победа за Люис - (29-28, 29-28, 29-28).

Това е разбираемо, защото все пак Люис се би в Тексас, където живее от 1999 година. Това беше втора поредна победа с притоворечиво съдийско решение за Люис, който идваше след победа над Благой Иванов - Багата през ноември миналата година. За Латифи това е неуспешен дебют в тежка категория и 3-та поредна загуба.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес