Зареждане

Demian Maia обясни защо приема срещата с Kamaru Usman

Demian Maia обясни защо приема срещата с Kamaru Usman
Публикувано на: Май 17, 2018 в 09:46 ч

Ако всичко беше по план, боецът в полусредна категория Kamaru Usman трябваше да се изправи срещу аржентинеца Santiago Ponzinibbio в главното събитие на UFC в Чили, което ще се проведе този уикенд. Когато Ponzinibbio обаче беше принуден да се оттегли от срещата заради травма, Usman остана без опонент - което даде възможност за изява на бившия претендент за титлата Demian Maia.

Изглежда това няма да бъде първото посещение на Maia в Чили. Бразилецът е бил там преди две години, на PR мисия с UFC, обучавайки местните журналисти и други ключови фигури за спорта ММА. И имайки предвид това, вече е някак логично той да приеме срещата с Usman точно в тази страна, въпреки малкото време за подготовка.

"Когато дойдохме тук последния път се опитвах да обясня на медията за ММА, защото нямаха идея какво представлява. Една от основните причини да приема е именно това, че ще направим първото събитие в Чили и като цяло в Южна Америка, освен Бразилия."

Maia също коментира и предизвикателствата, които ще срещне в лицето на бореца Usman:

"Продължавам да тренирам играта си на земя - задобрявам откакто последно загубих от Tyron Woodley. Знам, че Usman е добър борец и се защитава подобаващо, но знам, че ставам все по-добър и ми е интересно доколко тактиките ми ще сработят. В последната си среща с Colby Covington не успях да изпробвам всичко, ще видим този уикенд."

Мислите ли, че Demian Maia ще се справи при завръщането си в Чили?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес