Зареждане

Дебютът на GSP в средната категория бил пълен провал

Дебютът на GSP в средната категория бил пълен провал
Публикувано на: Ноември 11, 2017 в 12:00 ч

Шансовете да видим Georges St. Pierre отново в средната категория стават все по-малки и по-малки.

Стана ясно, че St. Pierre е имал сериозни здравословни проблеми и е повръщал всеки ден, като в един момент почти се е стигнало до отмяна на двубоя му с Michael Bisping.

Ето какво казва жиу-житцу треньорът на канадеца, John Danaer.
 
"За да качи килограми и да влезе в средната категория, St. Pierre следваше специално изготвен хранителен режим, за да натрупа мускулна маса, която да задържи по време на изтощителните тренировки. Резултатът беше пълен провал. След първите две седмици от подготвителния лагер стомахът му се развали и започнаха сериозни болки и повръщане. Първоначално всички мислихме, че той се е разболял, но изследванията не показаха такова нещо. Стигна се до там, че в цели две седмици от лагера, който беше общо шест, не е имало никакви тренировки. Критичната точка бе когато му дадохме два дни да реши дали ще се върне в залата или да отменяме двубоя. Преди първата ни тренировка по граплинг той повърна обилно и след това започна с работата. Следващия ден го видях в най-ужасния му спаринг в стойка. Най-накрая проблемите със стомаха се успокоиха и той можеше да тренира задоволително и оттогава нещата започнаха да се подобряват бързо, макар че повръщането продължи до деня на самия двубой.

Той ядеше много повече от обичайното за да може да се задържи на повече килограми. Когато минавахме през последното изчистване преди кантара, големият въпрос беше дали ще може да си възвърне килограмите. И отговорът беше "не". В деня на двубоя той тежеше 86 кг - долу-горе толкова, колкото си тежи, когато се бие в полусредната категория."

Обикновено сме свикнали да гледаме бойците да се мъчат и изнемогват при свалянето на килограми за долна категория.

Каквото и да се е случвало в подготвителния лагер на "Rush", то не бе дало особено отражение на играта и психиката му, тъй като канадецът успя да победи убедително Michael Bisping и да му вземе титлата... в първия си двубой от 4 години насам.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес