Зареждане

David Branch надъхан да се бие с Jacare Souza в Бразилия

David Branch надъхан да се бие с Jacare Souza в Бразилия
Публикувано на: Юни 21, 2018 в 09:09 ч

David Branch иска да се изправи срещу Ronaldo Souza в следващата си битка и е готов на всичко, за да се случи това. Дори да се наложи да отиде до Бразилия, където ще гостува UFC през септември.

"Готов съм да отида навсякъде. Дори и на луната, ако имах ракета. Ще сторя каквото е необходимо. Трябва да си разчистим сметките, за да не го мислим повече."

Branch вижда срещата със Souza за неизбежна, ако иска да се озове в топ 5 на средна категория. Jacare към момента е на 5-тата позиция, а Branch е едва 7-ми.

"Спечелих последната си битка, а той я загуби. Има логика. Не се опитвам да организирам срещи - не това ми е работата. Но като боец, това е срещата, която искам. Него бих предизвикал. Той е боец. Бие се от много време."

Проблемът е, че Souza обаче няма особен интерес да се бие с Branch. Неговият мениджър дори разкри, че Jacare иска да се изправи срещу някой, който е по-нагоре в класацията:

"Няма смисъл да се бием с Dave Branch на този етап. Jacare не бърза - готов е да почака за голяма битка. Винаги се е бил с опоненти, които са под него в класацията - време е да се изправи срещу някой по-добър."



Branch (22-4) е с 2 победи и 1 загуба в UFC откакто се прехвърли от World Series of Fighting, където беше шампион в средна и полутежка категория. Последно той отбеляза нокаут срещу Thiago Santos на UFC Atlantic City. Единствената му загуба е срещу Luke ROckhold, от 2012-та.

Souza (25-6, 1NC) последно се би миналия месец срещу Kelvin Gastelum, като загуби със съдийско решение. В последните си 3 срещи има една победа - с нокаут в първия рунд срещу Derek Brunson. Другата му загуба е срещу Robert Whittaker.

Brach обаче вярва, че Jacare се е вкопчил в позицията си несправедливо:

"Няма как да си седиш просто на мястото в класацията, без да правиш нищо."

"Оказваме натиск върху него. Нещата са такива каквито са. Ние сме истински бойци и в крайна сметка, това е срещата, която искам. Мисля, че ще бъде добър двубой. Хората ще имат интерес да го гледат. Ще дам всичко от себе си. Смятам, че вече съм се доказал в UFC. Заключат ли клетката, няма да има измъкване."

"Не мисля, че е уплашен. Просто бойците в топ 5 обичат да си се въртят един друг. Искам обаче да вляза сред тях, да вкарам малко свежа кръв."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес