Зареждане

Дан Харди разкри защо се разделя с UFC, иска да се бие отново

Дан Харди разкри защо се разделя с UFC, иска да се бие отново
Публикувано на: Май 19, 2021 в 07:42 ч
Дан Харди най-накрая даде коментар относно отстраняването му като служител на UFC.

След като прекрати бойната си кариера, Харди стана коментатор в UFC, но бе отстранен след инцидент, върху който едва сега самият той хвърли светлина.

Вижте също: Дан Харди пак се издъни и беше уволнен от UFC

Единственото, което се знаеше до момента, че Харди е уволнен защото е имал остър спорт със служителка на UFC през януари.

След отстраняването му Харди поиска двубой с Ник Диаз в японската организация RIZIN.

 
Ето какво каза още Харди:

"Ако ще правя още един или два двубоя, искам да са срещу сериозни противници.

Има много бойци, но като боец особено в моя етап на кариера, бих искал да имам някакъв избор. Няма да се бия за титла. Не искам да се бия с претенденти, защото уважавам техния труд и те гонят друга цел, а аз не. Но искам да се бия с други бойци.

Никога не съм имал лоши отношения с UFC, но и никога не съм подхождал към тази работа като работа. С нея можех да съм полезен на другите бойци от региона, както и на младите таланти, към които UFC нямат особен интерес и не се свързват с тях.

Нещата не бяха толкова зле преди - когато подписах през 2008-ма постоянно имах интервюта. Бях зает. Говорих си с всички от UFC. А в момента бойците са отлъчени от PR отдела и офисите на UFC и това много ме подразни и няколко пъти съм го повдигал като въпрос. Но изглежда нищо не се промени. По-скоро отношението им към мен се влоши заради тези коментари.

Инцидентът със забележката ми към рефера Хърб Дийн също нагнети напрежението, но нямаше как да ми прекратят договора, защото щеше да изглежда доста зле за техния имидж - да уволянт коментатор за това, че е дал коментар върху сигурността на даден боец. Това беше просто поредния пирон в ковчега."

Харди твърди, че отношението му към организацията никога не е било лошо, но постоянните му критики към UFC и това как различни нейни членове си вършат работа, са били катализатора за уволението му.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес