Зареждане

Чимаев: Ще разбия лицето на Усман в Абу Даби

Чимаев: Ще разбия лицето на Усман в Абу Даби
Публикувано на: Май 24, 2023 в 08:27 ч
Хамзат Чимаев е готов да прави това, което умее най-добре.

"Borz" наближава една пълна година от последното си участие в октагона на UFC 279 през септември 2022 г. Тогава той продължи доминиращия си начин на победи срещу Кевин Холанд, добавяйки 12-та победа към статистика си.

Теглото на Чимаев беше голяма тема за разговор в месеците, последвали последната му поява. Неуспехите му на кантара накараха президента на UFC, Дана Уайт, да моли топ претендента да се върне в средна категория. Междувременно бившият шампион в полусредна категория, Камару Усман, прояви интерес към среща с Чимаев. Според 29-годишния феномен промоутърът се е насочил към завръщане на UFC 294 на 21 октомври 2023 г. в Абу Даби, Обединени арабски емирства, за неговото завръщане.

"UFC ни каза, че имаме битка в Абу Даби, така че това е, което чакам", заяви Чимаев в своя канал в YouTube. "Вече съм тук, в Дубай, живея тук, имам тренировъчен лагер, всичко е наред, така че отдавна съм във форма. Бях в тренировъчен лагер в Тайланд, бях тук на тренировъчен лагер, бях в Швеция на тренировки, така че просто чакам съперника и договора, така че ще видим какво ще се случи.

Усман иска да се бие. Аз ще направя това последния му двубой", продължи той. "Той иска пари, знае къде са парите. Всеки знае къде са парите. Сега ще се бия с него в Абу Даби и ще му разбия лицето, ще го довърша, а след това трябва да ми дадат шанс за титлата."


Уайт вече отхвърли идеята за двубой между Чимаев и Усман като в полусредната категория. Следователно теоретично би трябвало да фигурира и промяна на дивизията на Усман. Въпреки желанието си да се бори за злато в средна, а не в полусредна категория (където е претендент № 4), Чимаев не е затворил вратата за дивизията и смята, че е "най-голямото име без колан".

"Искам да кажа нещо на Усман", каза Чимаев. "Готов съм, просто подпиши договора. Нека се бием. Нека направим пари. Искаш пари, искаш да се биеш за пари, хайде да се бием. Ще ти изкъртя главата. Не ме интересува, отиваме, бием се. Ще го направим на тези килограми, на които се чувстваш най-добре. Не се притеснявай за категорията. Аз съм готов за всяка една от тях. Аз съм кралят."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес