Зареждане

Чеъл Сонен смята, че заплатите в UFC не са ниски

Чеъл Сонен смята, че заплатите в UFC не са ниски
Публикувано на: Юли 4, 2021 в 00:00 ч
Бившият боец на UFC Чеъл Сонен защити Дейна Уайт за ниските заплати, които дава в организацията. В последните няколко години много бойци на UFC са недоволни, че взимат прекалено ниски заплати.

Джон Джоунс например иска над 10 милиона долара гарантирани, за да се бие с Франсис Нгану. Разбира се, Дейна Уайт не се съгласи да му плати и сега "Bones" е в обтегнати отношения с организацията.

Друг пример е Пауло Коста, който отказа да се бие с Джаред Каноние, защото му плащат по-малко от 300 000 долара за битката. Има много бойци, които се бият за минималното заплащане в UFC, което е 12 000 долара.

Сонен разкри, че преди 16 години е взимал по 2000 долара в UFC. Той защити Уайт, защото в последните години увеличил заплатите 6 пъти. Ето какво още каза Сонен по темата:

Човекът, който вярва, че бойците са експлоатирани и не получават достатъчно е Дейна Уайт. Сега хората се опитват да използват това срещу него и се държат така, сякаш прави нещо нередно. Когато се бих за първи път в UFC през 2005 година ми дадоха 2000 долара да се явя и 2000 долара за победа. 

Не можах да повярвам колко пари имам в джоба си, след като взех чека през 2005 година. Минималното заплащане в момента е 12 000 долара. Сега минимумът е шест пъти повече. 

Ще дам два билета за събитие на UFC на всеки, който ми покаже която и да е компания в света, която плаща шест пъти повече в момента, отколкото преди 15 години. Докажете ми го и ще ви дам 2 билета за някоя грандиозна галавечер на UFC.

Прав ли е Сонен ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес