Зареждане

Бруно Силва: Исках да пребия съдията в битката с Уайдман

Бруно Силва: Исках да пребия съдията в битката с Уайдман
Публикувано на: Април 2, 2024 в 08:00 ч
Бразилският UFC боец Бруно Силва коментира резултата от битката с Крис Уайдман, която се проведе в нощта на 30 срещу 31 март в Атлантик Сити (САЩ).

Битката завърши с победа на Уайдман в третия рунд. Първоначално победата беше обявена с технически нокаут, но след това резултатът беше коригиран. Длъжностните лице обявиха, че Крис остава победител, но с единодушно решение на съдиите. Силва протестира след загубата, защото Уайдман му бръкна в окото преди да го победи.

Това обаче не беше видяно от рефера, който беше под всякаква критика в тази битка. Силва не е доволен от загубата и призна, че искал да пребие рефера:

„Съдията изигра много странен двубой. Няколко пъти направи грешки. Крис бръкна пръста си в окото ми и битката трябваше да бъде обявена за несъстояла се. Вярвам, че Уайдман няма да се съгласи на реванш, но нека видим какво ще направи UFC в тази ситуация. Вярвам, че ще вземат справедливо решение. Първоначално си помислих, че реферът е спрял битката заради окото ми, но след това видях Уайдман да празнува. 

В този момент много се ядосах и извиках рефера да гледа повторението. Исках да го набия, но знаех, че това ще съсипе кариерата ми, затова се сдържах. По-късно ми казаха, че резултатът е променен и изпитах облекчение, защото разчитах двубоят да бъде обявен за несъстоял се. Но тогава ми казаха, че Уайдман е спечелил със съдийско решение. Просто не мога да го разбера. 

Той бръкна с пръст в окото ми във втория и третия рунд, а те му дадоха единодушно решение ? Крис постъпи нечестно. Съдията каза, че не можеш да се биеш с изпънати пръсти, но той се би така през цялата битка и след това празнува, сякаш ме нокаутира.“, сподели Силва.

Трябваше ли битката да бъде обявена за несъстояла се ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес