Зареждане

Брендън Алън с трудна победа над Крис Къртис

Брендън Алън с трудна победа над Крис Къртис
Публикувано на: Април 7, 2024 в 04:56 ч
Брендън Алън си отмъсти в реванша с Крис Къртис, след като спечели трудна победа с разделно съдийско решение в главнaта битка на UFC Vegas 90, което се проведе в Лас Вегас.

Първоначално Алън трябваше да се изправи мач срещу Марвин Ветори, който претърпя контузия. Така Крис прие с кратко предизвестие и даде шанс на Алън за отмъщение. В предишна среща Къртис победи Брендън с нокаут през 2021 година. Този път двамата бойци от средна категория влязоха във война за 25 минути в здрава битка, в която и двамата имаха своите моменти.

В крайна сметка способността на Алън да заема доминиращи позиции с граплинга си и след това последна размяна, при която той отприщи поредица от удари до края на битката, му помогнаха да си осигури победата. Двама съдии оцениха битката с 49-46 и 48-47 за Алън, а третият съдия отбеляза 48-47 за Къртис.

В началото на битката Алън имаше доста успех, след като вкара тежък ритник в тялото. Той успя да свали Къртис и му взе гърба, след което го заключи в триъгълник. Къртис в крайна сметка се освободи, за да се изправи на крака. Докато Къртис искаше да скъси дистанцията, Алън използва удари, за да го държи на разстояние. 

 Въпреки че е известен със своите умения в граплинга, Алън показа постоянното подобрение на стойката си, докато вкарваше здрави удари на Къртис, особено във втория рунд. По време на една от размените Алън вкара тежък ляв на Къртис, но отказа да се втурва за нокаута. Той предпочете да вкарва премерени удари и да търси слабостите в защитата му.

Къртис отговори с удари в тялото, а след това се насочи към главата. Способността да въвлече Алън в по-големи размени позволи на Къртис да започне да намира целта все по-често. По средата на третия рунд, Къртис хвана Алън със силен удар, който го разклати за момент, но Алън бързо контрира с тейкдаун.

Оттам Алън скочи на гърба, докато Къртис се изправи на крака, принуждавайки Крис да се защитава срещу опити за събмишън. В четвъртия рунд Къртис продължи да иска размените в стойка, а Алън вкарваше по-чистите удари. Алън в крайна сметка премести битката на земята, където най-накрая запази контрола и всъщност си проправи път към доминанта позиция.

За негово съжаление времето изтече и не успя да нанесе много щети на Къртис на земята. В оставащите пет минути Алън продължи да разчита на граплинга си, но Къртис се защитаваше добре и отказваше да се озове в лоша позиция. Къртис изглеждаше като по-свежия боец, но не успя да удържи Алън, който го свали отново и му взе гърба. 

Къртис в крайна сметка успя да избяга, но с изтичане на времето, Алън избухна с коляно и серия от удари, които му позволиха да затвори битката по категоричен начин. Повторенията показаха, че Къртис изглежда страда от нараняване на подколянното сухожилие, което го остави неспособен да се защитава в тази последна размяна, въпреки че не падна на земята, докато боят не приключи.

Това беше 7-ма поредна победа за Алън, който си пожела шанс за титлата. Къртис от своя страна пак се връща към загубите.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес