Зареждане

Браян Ортега отпада от битката с 'Корейското зомби'

Браян Ортега отпада от битката с 'Корейското зомби'
Публикувано на: Декември 5, 2019 в 17:19 ч
Бившият претендент за титлата в категория перо на UFC, Браян Ортега трябваше да вземе доста тежко решение, след като си контузи коляното. Наложи се той да отмени битката си срещу Чан Сунг Джунг. Изборът беше между това да разочарова феновете си и да рискува още по-сериозна травма, която да го изкара от играта за минимум година.

"Скъсах ACL по време на тренировки и няма да се бия в Корея. За щастие е само частично скъсване и вече съм в рехабилитация, така че по план трябва да съм на 100% след 1-3 месеца."

Все още няма съобщение от организацията кой ще участва в главното събите на UFC Busan, което е планирано за 21-ви декември в Южна Корея.

"Не исках да разочаровам феновете и UFC, така че си мислих да се бия въпреки всчко. Но според докторите рискът за цялостно скъсване бе много голям и щеше да ме извади поне за година. Съжалявам, момчета, трябва да се погрижа за това сега, но ще се реванширам през 2020-та, обещавам."

Ортега (14-1-1) е втори в категорията, след като загуби от Макс Холоуей преди година. Джунг (15-5) ще се опита да напредне с още една победа, след успеха си над Ренато Карнейро през юни.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес