Зареждане

Братовчед на Хабиб подкрепи обвинен в тероризъм

Братовчед на Хабиб подкрепи обвинен в тероризъм
Публикувано на: Януари 23, 2021 в 00:00 ч
Умар Нурмагомедов, който е братовчед на Хабиб Нурмагомедов подкрепи Абдулмумин Хаджиев в социалните мрежи. Хаджиев е дагестански журналист, редактор в рубриката "Религия" на дагестанския вестник "Черновик".

Абдулмумин е задържан на 16 юни 2019 г. в Махачкала и на 18 юни 2019 г. арестуван по решение на Съветския окръжен съд на Махачкала. Обвинен по чл. 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация „участие в дейността на терористични организации“.

Едновременно с Хаджиев в Москва бяха задържани Ризван Абубакаров и бизнесменът Кемал Тамбиев. На процеса Тамбиев заяви, че е бил принуден да свидетелства срещу Хаджиев под изтезания и заплахи. Хаджиев не признава вината си и настоява, че обвиненията са скалъпени и изфабрикувани.

Правозащитният център "Мемориал" призна журналиста за политически затворник и поиска незабавното му освобождаване. В миналото видни политици от Русия и Комитетът за защита на журналистите се изказаха в подкрепа на Абдулмумин Хаджиев.

Вчера започна процесът срещу тримата мъже, които според разследващите са събрали най-малко 200 000 долара и 48 000 турски лири чрез уж благотворителни фондации.

Те също се опитали да повлияят на съзнанието на хората, за да ги привлекат към участие в дейността на терористична организация. В своя акаунт в социалните мрежи Умар Нурмагомедов подкрепи своите сънародници с публикация:


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес