Зареждане

Боец, близък до Хабиб, громи дагестанците заради концерт на Баста

Боец, близък до Хабиб, громи дагестанците заради концерт на Баста
Публикувано на: Октомври 1, 2023 в 16:00 ч
Хората в Дагестан възмутено обсъждат неотдавнашния концерт на популярния изпълнител Баста в Махачкала.

Това напомня на случилото се преди пет години, когато Хабиб Нурмагомедов остро се противопостави на концерта на Yegor Creed в Дагестан. Тогава концертът предизвика осъждане и в крайна сметка беше отменен. Сега обаче беше различно.

Никой в Дагестан не се опита да отмени концерта на Баста, нито пък да го осъди. Концертът беше посетен от много жители на Дагестан, като сред тях имаше и забулени жени, които би трябвало да не ходят на такива места.

Ислам Махачев и Хасбула не бяха доволни от това. Събитието толкова развълнува местната общност, че за да го обсъдят, те дори проведоха специално предаване по местния телевизионен канал „RGVK Dagestan“

Известният ММА боец Мурад Мачаев, член на екипа на Хабиб Нурмагомедов, също участва в програмата. Той се изказа доста критично по адрес на своите сънародници, които изоставят ислямските учения, за да гледат Баста.

„В нашата република религиозните събития се провеждат безплатно, но хората не ходят там. Всичко е безплатно, но хората не ходят там! В същото време хората нямат проблем да платят до 10 000 рубли и да отидат на концерта на Баста. Този концерт беше посетен от 6000 души, което  е 30 милиона рубли.

 Този певец просто дойде и спечели 30 милиона рубли. И това са парите, които нашите дагестанци печелят с пот и кръв. Всичко, което правим, се оценява от Всевишния. А мюсюлманин е този, който осъжда онова, което е порицано, и одобрява това, което е одобрено. 

Проблемът на нашия Дагестан не е, че певецът пристигна, а невежеството. Всеки човек трябва да премахне невежеството от себе си. Такива концерти създават основа за разпространение на всичко лошо, което се случва в нашата република. Всеки проблем заедно води до още по-големи проблеми.", каза Мачаев.

Вие какво мислите по темата ?Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес