Зареждане

Блахович се закани на Перейра: Ще те пратя обратно в средната категория

Блахович се закани на Перейра: Ще те пратя обратно в средната категория
Публикувано на: Май 24, 2023 в 00:00 ч
Ян Блахович (29-9-1 MMA) не усеща напрежението от битката с бившия шампион на UFC в средна категория Алекс Перейра (7-2 MMA), като се закани, че ще му направи същото, което направи на Израел Адесаня (24-2 MMA) в UFC 259.

Двамата са насрочени за главното събитие на UFC 291 на 29 юли в Солт Лейк Сити, Юта.

Блахович срещу Перейра се очертава като един от най-интригуващите мачове на годината. Тъй като Алекс Перейра се опитва да намери нов дом в полутежката категория, а Блахович е нетърпелив за предизвикателство, което да му осигури още един шанс за злато в същата категория, залогът и за двамата е голям.

Ян Блахович заяви, че вижда ролята си на пазач на входа към полутежката категория разясни защо иска да бъде този, който ще посрещне Алекс Перейра в дивизията.

"Понякога мисля, че това е моята работа в UFC. Трябва да го направя по най-добрия начин, за да го изпратя обратно в по-ниската категория", заяви Блахович в предаването The MMA Hour.


Въпреки че Ян Блахович е убеден, че ще успее да намери начин за победа срещу Алекс Перейра, той знае, че това няма да е лесно. Блахович не е глупав, той е добре запознат с нокаутиращата сила, която "Poatan" притежава. Въпреки това той не вярва, че силата на Перейра ще се пренесе толкова добре в новата му категория, колкото много хора очакват.

"Със сигурност той ще има сила, но това, което винаги казвам, е, че ако смениш тегловната категория, можеш да правиш спаринги в залата си с по-големите момчета, но когато се биеш, е съвсем различно", каза Блахович.

"Тайминга, скоростта, всичко е различно. Преди това три пъти се бих с момчета от по-ниска дивизия и спечелих всичко. Този път ще бъде същото."

За Ян Блахович убедителната победа над Алекс Перейра на UFC 291 трябва да му осигури следващия шанс за титлата в полутежката категория.

"Ако спечеля този двубой, следващата ми битка ще бъде за титлата. Това е по-голяма мотивация за мен, а и благодаря на Алекс, че се премести в нашата категория - той е малко свежа кръв. Бих искал да знам на кое място съм в момента. За мен е много добре, че след тази битка следващата ми битка ще бъде за титлата. Просто съм щастлив, че отново ще отнеса пояса в Полша", радва се Блахович.

Полякът вярва, че след срещата им в UFC 291, Перейра няма да иска да се задържи още дълго в категорията.

Какво е мнението ви за двубоя между Блахович и Перейра и кой е вашия фаворит?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес