Зареждане

Бивш боец на UFC получи 2 години наказание заради употреба на допинг

Бивш боец на UFC получи 2 години наказание заради употреба на допинг
Публикувано на: Август 15, 2024 в 14:00 ч
Бившият кикбоксьор на GLORY Жойлтон Лутербах призна, че е използвал лекарства за повишаване на ефективността, преди да получи договор с UFC. Сега той изпитва последствията от своя избор. Combat Sports Anti-Doping ( CSAD ) обявиха, че Лутербах е приел 24-месечно наказание за нарушаване на антидопинговата политика на UFC.

Тестът беше проведен на 8 юни, две седмици преди Жойлтон да се бие срещу Шарабутдин Магомедов на галавечерта на UFC в Рияд, Саудитска Арабия. Лутербах дал положителен тест за наличието на дростанолон, анаболен стероид. 31-годишният бразилец е уведомен за положителния тест на 20 юни, докато беше в хотела два дни преди събитието.

Според съобщението за пресата той е признал за "широка употреба" на забраненото вещество преди подписването на договора си. Тъй като не е докладвал предварително употребата, Лутербах получава по-тежко наказание. Освен това договорът на Жойлтон с UFC беше прекратен въз основа на неуспешния тест и неговото признание.

Лутербах е смятан за един от най-талантливите бойци както в кикбокса, така и в ММА. В допълнение към GLORY, той също се е бил в големи организации като Brave CF и PFL. За негово съжаление престоят му в UFC така и не видя дебют. Жойлтон официално ще има право да се бие отново на 23 юни 2026 г., но изглежда ще има битка по кикбокс през уикенда на RCC Fair Fight в Русия.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес