Зареждане

Бенейл Дариуш: Не излизам със знамето на Иран, защото е мюсюлманско

Бенейл Дариуш: Не излизам със знамето на Иран, защото е мюсюлманско
Публикувано на: Май 29, 2023 в 15:00 ч
Бенил Дариуш (22-4-1) е най-добрият боец на UFC в лека категория, който все още не е получавал шанс за титлата.

Още през пролетта на 2021 г. той имаше впечатляваща серия от 7 победи, за които можеше да бъде възнаграден с титла, но тогава UFC имаше съвсем други планове. Първо те дадоха шанс за титлата на Чарлз Оливейра, а след това на Дъстин Порие и Джъстин Гейджи.

Дойде ред и на Ислам Махачев, който трябваше да се бие с Дариуш, но битката им пропадна. Едва сега UFC най-накрая гарантира на асириеца титла, но с малко препятствие. Първо той ще трябва да победи Чарлз Оливейра на UFC 290, което ще се проведе на 10-ти юни в Канада.

Ако Дариуш победи, тогава ще се бие в Абу Даби през октомври с Махачев. Между другото, Емирствата за Дариуш са място, където той е запомнен. Там той се би в картата на Махачев и Оливейра. Бенейл победи Матеуш Гамро, след което даде трогателно интервю в октагона.

В самото сърце на мюсюлманска страна, той отправи християнска проповед към жителите на тоталитарен Иран и ги призова да приемат Исус Христос, за да получат поне вътрешна свобода, тъй като политическата свобода все още не свети за тях.

„Посвещавам тази победа на моя народ в Иран. Знам колко е трудно за вас. Знам, че се борите за свобода и това е тежка битка, но ние се молим за вас. Ще ви кажа едно нещо, което ще бъде най-важното нещо, което някога сте чували. 

Има истинска свобода и това е свобода, която никой никога няма да ви отнеме. Това е свобода в името на Исус Христос, никога не забравяйте това.“, каза Дариуш след победата над Гамро.

Дариуш е родом от Иран, но в началото на 2000-те семейството му трябваше да напусне страната поради религиозната диктатура, която набираше сила там. Въпреки че Бенейл е роден и израснал в Иран, той никога не би могъл да влезе в клетката със знамето на тази страна. Причината е доминацията на исляма в него.

„Ако не можех да използвам асирийското знаме, определено бих избрал американското. Ще ми бъде много трудно да изляза под иранския флаг, особено като се има предвид, че това е мюсюлманско знаме. Без неуважение към моите братя мюсюлмани, но ние нямаме подобни възгледи с тях. Те си имат тяхна представа за това кой е Исус.

 Аз си имам моята представа за това кой е Исус. Двете са напълно различни. Аз съм асириец. Имам възможността да доставя радост на хората. Оценявам любовта, която получавам от тях. 

Ако бях под друг флаг, може би щях да получавам още повече съобщения, но това би означавало, че не живея според истината. А истината е, че аз съм асириец. “, каза Дариуш в интервю за Assyria TV.

Ще успее ли Бенейл да победи Оливейра ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес