Зареждане

Бенеил Дариуш за битката с Оливейра: Убивам го или ще бъда убит

Бенеил Дариуш за битката с Оливейра: Убивам го или ще бъда убит
Публикувано на: Юни 7, 2023 в 12:00 ч
Бенеил Дариуш е готов просто да се бие.

Дариуш се надяваше да се завърне през март срещу Чарлз Оливейра, но двубоят не беше договорен за май. След като бразилецът получи лека контузия обаче, двубоят беше отложен за UFC 289 през юни, което беше разочароващо за Дариуш.

"Определено беше разочароващо, но измислихме начини да го преодолеем и просто ми дадоха повече време да се насладя на семейството си, преди да подновя лагера си... Казаха, че трябва да изчакаме Чарлз, така че март се превърна в април, април се превърна в май, а след това го отложиха за юни", каза Дариуш.

След като двубоят беше преместен за юни, на Дариуш беше казано, че ако Оливейра отново се откаже, той все пак ще получи следващия шанс за титлата. И все пак Дариуш искаше да получи шанса да се бие с Оливейра.

Една от изненадите за двубоя е фактът, че той не е в пет рунда, особено след като залогът е за титлата. Въпреки това Дариуш казва, че петте рунда никога не са били обсъждани.

"Никога не е ставало дума за това. С човек като Чарлз наистина не се нуждаете от пет рунда", каза Дариуш. "Той или убива, или бива убит в рамките на три рунда, не мисля, че имаме нужда от пет рунда, но не бих имал нищо против пет рунда. С Чарлз не пестим нищо, ще излезем на терена и ще си свършим работата".

Както казва Дариуш, той не смята, че петте рунда биха имали значение, тъй като вярва, че с начина, по който той и Чарлз Оливейра се бият, ще има спиране на мача в UFC 289 преди края на редовното време. Той знае, че Оливейра има добра игра на земя, но Дариуш не се страхува да падне на тепиха с него, а на крака иранецът има увереност в силата си.


Като събере всичко това заедно и като има предвид начина, по който се бие Оливейра, Дариуш очаква да постигне победа със спиране и да постигне най-голямата победа в кариерата си.

"В идеалния случай той ще иска да бъде отгоре, ще иска да ме свали и да бъде отгоре", каза Дариуш. "Мисля, че идеалната ситуация за Чарлз е да бъде отгоре. Да се изправи и да ме свали на земята, това ще бъде идеалната ситуация за него... Нямам проблем да го сваля на земята. Ако битката завърши на земята, чудесно, ако битката остане в стойка, чудесно. И в двата случая ще е по моя начин... Така виждам развоя на събитията - убивай или бъди убит. Или аз ще завърша с убийството на Чарлз в този бой, или той ще убие мен, няма друг начин".

Ако Дариуш все пак постигне победа със спиране на боя в UFC 289, той казва, че UFC е обещала следващ шанс за титлата, което ще бъде специално за него.

"Ще бъде диво; ще минат 10 години в UFC, за да получа най-накрая шанс за титла. Не знам колко време е отнело на Биспинг или на други момчета, но за мен това е доста време", заключава Дариуш.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес