Зареждане

Бенеил Дариуш няма намерение да се мотае и да чака шампионски двубой

Бенеил Дариуш няма намерение да се мотае и да чака шампионски двубой
Публикувано на: Януари 4, 2023 в 06:10 ч
Поставеният под номер 4 боец в лека категория на UFC Бенеил Дариуш наскоро обсъди бъдещите си амбиции.

Различни слухове се завъртяха около перспективите на Дариуш в дивизията напоследък. От следващата битка за титлата до сблъсъци с претенденти от най-високо ниво като Чарлз Оливейра и Дъстин Порие бяха спрягани около името на иранско-американския претендент.

Дариуш в момента е в серия от осем победи. Последната му победа бе над номер 7 в ранглистата Матеуш Гамрот чрез единодушно съдийско решение на UFC 280.

В скорошно интервю за UFC.com Дариуш обсъди множество теми, засягащи кариерата му, включително следващата му битка в Октагона.

Дариуш обясни, че опцията за евентуално изчакване на битка за титлата по-късно тази година не го привлича като такава. Ислам Махачев ще защитава титлата в лека категория на UFC на UFC 284 срещу шампиона в категория перо на UFC Александър Волкановски. Дариуш обясни, че бъдещето на дивизията след тази битка в момента е твърде несигурно, за да се чака.

„Не знам какъв е планът на UFC за мен. Не знам дали някога ще се бия за този пояс. Имам опцията да изчакам и да се бия с победителя, но ако Волкановски спечели и реши да защити колана си в категория перо, може да чакам цяла година и може би ще се бия през 2024 г.“, обясни Дариуш. „Не мисля, че има някой, който може да ме предреди в двубой за титлата в момента, но моята работа е да печеля битки, така че нека се бием с Дъстин Порие или Чарлз Оливейра. Март е добър вариант за мен.”

Дариуш се гордее с това, че е боец, и би предпочел да рискува мястото си в битка с друг състезател от елитно ниво, отколкото да почива на лаврите си. Някой като бившия шампион Чарлз Оливейра или бившия временен шампион Дъстин Поарие му се струва по-привлекателен вариант, отколкото да се мотае и да чака шампионска битка.



„Обичам да се бия“, продължи той. „Отегчавам се, когато не се подготвям за битка. Това е моята работа и искам да я върша. Това е. Не става въпрос за пари или гарантиране на шанс за титлата, а че искам да се бия с най-добрите бойци в света. Мисля, че Дъстин Порие или Чарлз Оливейра са тези бойци.”

Накъде отива Бенейл Дариуш остава неясно. Ако Ислам Махачев задържи титлата срещу Александър Волкановски, е възможно тяхната отменена битка от миналата година да дойде на дневен ред.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес