Зареждане

Белал Мохамед за Хабиб: Една тренировка с него е като 50 с някой друг

Белал Мохамед за Хабиб: Една тренировка с него е като 50 с някой друг
Публикувано на: Септември 9, 2024 в 10:00 ч
Белал Мохамед не скри суперлативите си по адрес на Хабиб Нурмагомедов.

Подходът на Нурмагомедов към битките беше уникален. Дори когато доминираше, той никога не изпадаше в илюзията за непобедимост. Въпреки невероятната си победна серия, той разбра една проста истина за ММА. Тази истина е, че нито един боец, независимо от неговия размер, не е имунизиран срещу поражение.

Именно това осъзнаване го накара да се оттегли от спорта, докато все още беше на върха, поддържайки колоната си за загуби на нула. Решението на Хабиб да прекрати кариерата си без нито една загуба е основната причина хората да го смятат за легенда. "The Eagle" имаше ключова роля в няколко лагера на Мохамед, който днес е шампион в полусредна категория на UFC.

Белал твърди, че една тренировка с Хабиб се равнява на 50 дни на тренировки с всеки друг.

„Хабиб го каза от самото начало: „Всеки губи, има време за всичко.“ Той предсказа загуба на Камару Усман, предсказа я и на Тони Фъргюсън. И той лично ми призна, че ако продължи да се бие, то тогава и той ще загуби някой ден. Не мисля, че би загубил. Всеки от нас е направен от различно тесто и е нещо наистина специално. От това колко работи, какво може, как ни предава опита си, никой друг не може да го направи. 

Ако беше продължил кариерата си с няколко години, нямаше да повярвам, че щеше да падне. Само една тренировка с Хабиб и целият ти живот ще се промени. Една тренировка с него е като 20, 30, 40, 50 дни с всеки друг. Ако имахте възможността да почувствате силата му, натиска му, знанията му, щяхте да разберете за какво говоря.“, каза Мохамед.

Ще успее ли Мохамед да защити титлата си ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес