Зареждане

Белал Мохамед се подигра на тирадата на Колби Ковингтън

Белал Мохамед се подигра на тирадата на Колби Ковингтън
Публикувано на: Юли 31, 2024 в 07:55 ч
Новоизлюпеният безспорен шампион в полусредна категория Белал Мохамед се изсмя на заплахите на бившия временен носител на златото Колби Ковингтън, като се подигра с рекорда му, след като роденият в Кловис го обвини в употреба на допинг.

Новокоронованият безспорен носител на титлата в полусредна категория Мохамед се завърна в действие в главното събитие на UFC 304 през изминалия уикенд в Манчестър, като получи короната на дивизията със зашеметяваща победа с неочаквано решение над общия опонент Леон Едуардс в сблъсъка на двойката на реванша.

Бившият временен шампион Ковингтън не се е появявал в Октагона, откакто се изправи срещу вече бившия шампион Едуардс през декември в главното събитие на UFC 296, като загуби с едностранно единодушно съдийско решение от родения в Бирмингам в разгорещената битка между двамата.

След като получи предизвикателства за битка от бившия шампион Камару Усман, както и от непобедения  Шанкат Рахмонов, Мохамад беше набелязан и от Ковингтън, който заяви, че би взел "достойнството" на шампиона, ако се изправят Октагона.

"Човекът е шибано пишлеме. Единственият път, когато Белал Мохамед искаше да се бие с мен, беше когато вече имах подписан, запечатан и готов бой за титлата. Това е единственият път, в който е искал да се бие с мен, иначе никога не е казвал името ми, защото е малка путка. Знае какво ще му направя. Ако пътищата ни се пресекат, той вече няма да е шампион. Той вече няма да е мъж. Аз ще му взема достойнството...

Реагирайки на коментарите на Ковингтън, Мохамед се подигра на загубения рекорд на бившия временен шампион в трите му двубоя за безспорната титла в полусредна категория.

Белал Мохамед се подиграва на рекорда на Колби Ковингтън в битките за титлата

"0-3", написа Белал Мухамад в официалния си профил в X. 


Извън битките през декември миналата година, бившият временен носител на титлата Ковингтън е свързван с масов двубой в полусредна категория с бившия неоспорим шампион в лека категория Чарлз Оливейра - като бразилският любимец на феновете остава отворен за потенциален скок в горната категория. 

Който спечели в бъдещ двубой за титлата: Белал Мохамед или Колби Ковингтън?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес