Зареждане

Българин стана шампион на немска ММА организация

Българин стана шампион на немска ММА организация
Публикувано на: Септември 24, 2017 в 16:00 ч

Българският ММА боец Димитър Костов стана шампион в категория перо на най-престижната германска организация GMC (German MMA Championship).

Костов успя да запише победа още в първия рунд с гилотина над Said Eidi и взе титлата до 56 кг. Той е и първият шампион в тази категория на организацията.

Това бе 8-ма победа за ММА състезателя, който от дълги години живее и тренира в Хамбург.
 
"Бях много добре подготвен и излязох с нагласата за 5-рундов двубой," сподели Димитър Костов пред MMA.BG. "Това, че го свалих още в началото, не го бях предвидил - просто се случи... По това се разпознава професионализмът в ММА - използва се и най-малката възможност за приключване на противника."
 

 
Костов вече трупа солиден актив от победи и тази шампионска титла го изкачва на по-високо ниво в европейския ММА. В момента Димитър е на кръстопът между два важни избора.
 
"Предстои ми или да защитавам титлата си през декември, или да подпиша договор с ММА организацията M-1. Тепърва ще обмисля кой от двата варианта е по-добър за мен."

Димитър започва да тренира борба още като малък в спортното училище на Добрич под ръководството на своя треньор, Петър Петров. А след това се преориентира към ММА след заминаването си в Германия през 2013-та, където надгражда уменията си в една от най-популярните зали в Европа.
 
"Като цяло нивото тук е по-високо от България. Инвестира се повече в спорта и има по-добри спаринг партньори.

Подготвям се в една от най-добрите зали в Европа - All Stars Gym в Швеция, от чието име се състезавам."
 


За постигането на успехите си има цена - изтощителни двуразови тренировки всеки ден, от които Димитър се възстановява с протеин и BCAA аминокиселини.
 
"Тренирам по два пъти на ден на професионално ниво месец-месец и половина преди битката. Тогава започвам да се храня и по режим, както и да приемем протеин и аминокиселини за възстановяване."

Макар и да е далеч от родината си, Димитър знае какъв е потенциала на българските бойци и е уверен, че с постоянство ще има много български успехи от различни състезатели занапред.
 
"Искам да кажа на младите спортисти от България да не се отказват и да продължават. Винаги да се борят, защото в нашата държава има много качествени кадри с голям потенциал."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес