Зареждане

Багата за MMA.BG: В събота ще гледате хубава битка и ще ви зарадвам

Багата за MMA.BG: В събота ще гледате хубава битка и ще ви зарадвам
Публикувано на: Юли 11, 2018 в 19:55 ч
Благой Иванов - Багата е готов за своя дебют на 14 юли в Idaho срещу бившият шампион в тежка категория Junior dos Santos. Целия си тренировъчен камп Багата проведе в AKA под ръководството на Javier Mendez. През повечето време Багата тренираше заедно с бившият шампион в тежка категория Cain Velasquez, който познава много добре Junior.

Багата намери време да отговори на някой от въпросите, зададени от членове на групата на MMA.BG в Facebook.

Здравей, Бага. Чака те много важен двубой в събота - как е настроението?
Настроението е нормално, готов съм. Имам настроение за битка.

Junior играе по-трудно, когато е пресиран и върви назад. Това ли ще е тактиката за мача - да го натискаш и да го мачкаш в клинч на клетката?
Да, тактиката ми е да го натисна, но по време на срещата нали знаете - нещата може да се променят. Ще видим как ще тръгне срещата.

Не вярвам той да тръгне на размяна с мен. В началото мисля, че доста ще обикаля около мен. Ще видим, това са моите предположения.

Смени ли изцяло отбора и треньорите от Xtreme Couture към АКА?
В АКА се готвя от 2013-та година. Не е нещо ново за мен. Треньор ми е вече Javier Mendez, с когото се разбираме доста. С него изготвихме и тактика за предстоящия двубой - надявам се всичко да мине гладко.
 

Откакто започна в AKA кои твои слаби страни от играта се подобриха?
Повечето от момчетата са борци. Наблягаме доста на работата в клинч. Така че когато някой те натисне и даде зор, тогава растеш. Това беше добре и за мен.

С кои бойци освен тренировъчни партньори сте и приятели?
С Cormier и Velasquez тренирам постоянно и те се отнасят с голямо уважение към мен, и аз към тях. На спарингите си помагаме взаимно и така един боец расте.

С тях двамата рано или късно може да стигнеш до двубой...
Единствения вариант да стигна до двубой с някой от тях е, ако се бием за титла. В нашата зала имаме правило, че можем да се бием съотборници един срещу друг само в двубой за титла.

Как реагират съотборниците ти, когато научат невероятната ти история - през какво си минал преди да стигнеш до топ нивото на ММА?
Уважават ме, мисля че това е напълно достатъчно.

Знаеш ли дали Краси Младенов е в активна форма и се състезава?
Не, в момента не се състезава.

Имаш ли наблюдение върху някой български боец, който да има потенциала за UFC?
Да ти кажа честно за сега не се сещам.

Как е живота в щатите в сравнение с тук - какво ти липсва?
Аз съм в САЩ от 2010-та. Това са 8 години и вече съм свикнал. Липсват ми най-вече вкуса на нашата храна, както и приятелите, но долу-горе вече свикнах.
 

Кой според теб е следващият най-опасен претендент в тежката категория на UFC за титлата на Cormier?
Cormier вече има уговорен двубой с Brock Lesnar. Мисля, че ще се бият януари или февруари - вече е уговорено. За Cormier това ще е много добре, защото от този двубой той ще изкара много пари, което е добре за него.

Считах за голяма опасност и Francis Ngannou, но той много ме изненада в последния си мач. На тренировки е доста добър обаче. Въпреки всичко, ако се срещнат двамата това ще е лека битка за Cormier - като просто една тренировка.

И за финал няколко думи към посетителите на MMA.BG?
Пожелавам им да бъдат живи и здрави, да тренират. Да не се отказват и да тренират, защото спорта е здраве и дава дисциплина. Пожелавам и в събота да гледат една хубава битка и да ги зарадвам.



Напомняме ви, че можете да гледате пряко сблъсъка в неделното утро от 5:00 по спортния канал Max Sport или чрез платено гледане от сайта на A1 Live.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес