Зареждане

Арт Дейви: Тактаров, а не Хабиб е първият руски шампион в UFC

Арт Дейви: Тактаров, а не Хабиб е първият руски шампион в UFC
Публикувано на: Юли 16, 2020 в 05:00 ч
Основателят на UFC, Арт Дейви твърди, че Олег Тактаров е първият шампион от Русия в историята на организацията. Олег успя да спечели турнира на UFC през 1995 година след 3 спечелени битки в една вечер. Хабиб Нурмагомедов от своя страна спечели титлата в лека категория през 2018 година, след като победи Ал Якуинта.

Дейви смята, че Олег е заслужил тази чест, защото се бил по няколко пъти на едно събитие и приемал много срещи с кратко предизвестие. Хабиб от своя страна прави по две битки на година. И докато Дейна Уайт и много други припознават Хабиб за първи шампион, то Дейви е твърд в тезата си, че Тактаров трябва да носи тази чест. Ето какво сподели Арт Дейви в интервю:


Уважавам това, което прави Хабиб Нурмагомедов, но той се бие по 2 пъти на година. Много по-лесно е на Хабиб. Представете си по няколко битки в една вечер, в която не знаеш кой ще е твой съперник. Сега нещо такова не е реално. В началото обаче нямахме никакви правила. Беше много по-трудно. 

Олег Тактаров е първи шампион на UFC от Русия и това не може да му се отнеме. Той трябва да влезе в залата на славата на UFC. Казах това на Дейна Уайт и той го знае. Дейна не каза нищо, просто се усмихна. Той не иска да спори по темата. За мен няма спорове по темата и руската мечка е първия шампион.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес