Зареждане

Алешандре Пантоха детронира Брандън Морено

Алешандре Пантоха детронира Брандън Морено
Публикувано на: Юли 9, 2023 в 07:22 ч
Алешандре Пантоха е новият шампион нa UFC в категория муха.

Пантоха се изправи срещу Брандън Морено в подглавната битка на UFC 290, което се провежда в Лас Вегас. Битката беше 3-та между двамата. В миналото Алешандре вече имаше 2 победи на мексиканеца.

Битката между двамата продължи 5 рунда и завърши с победа за Пантоха с разделно решение - (46–49, 48–47, 48–47).

Първият рунд беше много силен за Пантоха, който опита събаране, но не успя. Алешандре вкара ляво кроше и прати Брандън на земята. Пантоха започна да вкарва лакти, но не успя да спечели с нокаут. Морено се изправи, но беше порязан от лактите на бразилеца.

Пантоха продължи да натиска до края на рунда, но Морено оцеля.

Във втория рунд Морено обърна нещата и от своя страна започна да натиска с удари. Морено пренесе битката на земята, но двамата бързо се изправиха. И двамата вкарват удари, но по-доброто е за Морено. В последните секундо Морено свали Пантоха и взе този рунд.

В третия рунд Морено вкара лакът и поряза Пантоха. Алешандре взе гърба на Морено и започна да вкарва удари. Брутални размени на удари. Пантоха пренася Морено на земята, а Брандън опитва събмишън, но не успява.

В края на рунда двамата се изправиха и размениха удари. Този рунд вероятно отива при бразилеца.

В четвъртия рунд двамата размениха здрави попадения. Алешандре пренесе битката на земята и печелеше ценни минути контрол. В края на рунда двамата пак се изправиха и размениха удари. Вероятно и този рунд отива при Пантоха, който е с една идея по-добър.

В петия рунд отново имаше размяна на удари, като по-доброто беше за Пантоха. Брандън вкара лакти, а Пантоха го свали на земята. Алешандре скочи на гърба на Морено и се закрепи като раница за мексиканеца. В този най-важен рунд Пантоха просто надлъга Морено.

Така битката стигна до решение, което беше разделно за бразилеца - (46–49, 48–47, 48–47). Пантоха печели и 3-тата битка с Морено, която беше най-важната.

Алешандре Пантоха записва 4-та поредна победа и е шампион в категория муха. 








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес