Зареждане

Александър Емеляненко: По-талантлив съм от Фьодор

Александър Емеляненко: По-талантлив съм от Фьодор
Публикувано на: Септември 24, 2022 в 00:00 ч
На 24 септември Александър Емеляненко ще излезе на ринга с Вячеслав Дацик. Въпреки значителната си възраст, братът на Фьодор продължава да се бори и да печели солидни пари. Заплатата на Александър за битката с 'Червения Тарзан' ще бъде малко над 166 000 долара.

Феновете на ММА са твърдо убедени, че Емеляненко-младши не е постигнал дори една десета от това, на което може да разчита благодарение на таланта си. Целият свят познава Фьодор Емеляненко - легендарният боец, който не е губил 10 години подред и е прегазил почти всички звезди на своето време.

Въпреки че по-късно Фьодор започва сериозен спад, името му е записано със златни букви в историята на ММА. Братът на "Последния император", Александър, трябваше да е постигнал подобно ниво.

Емеляненко-младши надминава известния си роднина по талант. В това са сигурни почти всички, които са тренирали с братята. Михаил Малютин, Сергей Харитонов и други спортисти многократно са отбелязвали уникалните таланти на Александър.

Братът на Фьодор притежаваше невероятна скорост на движение за тежка категория, перфектно усещаше разстоянието и можеше да се похвали с бърза реакция. В допълнение, Александър също абсорбира знания като гъба. Ако Фьодор трябваше да повтори упражнение 100 пъти, то няколко повторения бяха достатъчни за брат му.

„Как се чувствам относно мнението, че съм по-талантлив от Фьодор? Така е и в действителност. Когато отивахме на тренировъчния лагер, то аз бях по-силен от него както в борбата, така и в бокса. 

Аз бях по-силен във всички аспекти.“, каза Александър в интервю за YouTube канала Hands Above.

За съжаление Александър не успя да се разпореди разумно с дарбата, получена от природата. От младостта си Емеляненко-младши имаше проблеми с алкохола, бързо попадна в лоша компания - и отиде в затвора. Братът на Фьодор прекара три години и половина зад решетките, но затворът не го научи на нищо.

След като беше освободен, Александър продължи постоянно да нарушава режима и да тренира само на приливи и отливи. Нездравословните забавления явно го привличат много повече от спорта.

Всички знаем резултата - кариерата на Емеляненко беше скандална и шумна, но в нея нямаше специални постижения. Александър загуби от почти всички топ опоненти, с изключение на Сергей Харитонов, и победи главно средняци.

Ако Емеляненко-младши беше толкова дисциплиниран и целенасочен като по-големия си брат, той със сигурност можеше да стигне Фьодор по отношение на величието.


0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес