Зареждане

Алджамейн Стърлинг: Дагестан и Русия са различни държави

Алджамейн Стърлинг: Дагестан и Русия са различни държави
Публикувано на: Април 8, 2023 в 11:00 ч
Шампионът на UFC в категория петел Алджамейн Стърлинг спори с абонати в Twitter заради желанието на руснака Умар Нурмагомедов да се бие с грузинеца Мераб Двалишвили. В последно време Нурмагомедов не спира да настоява за тази битка.

Али Абделазиз сподели, че UFC искали да сбият двамата през лятото. Стърлинг обаче не вижда смисъл от такава битка. Алджамейн предложи на Умар да се бие с Пьотр Ян. Руските фенове не искат техни бойци да се бият помежду си.

Стърлинг им отговори и написа, че Дагестан и Русия не са една и съща държава. През май Стърлинг ще брани титлата си срещу Хенри Сехудо. Той сподели, че ако загуби, тогава Двалишвили ще се бие със Сехудо за златото.

"Умар Нурмагомедов трябва да се бие с Пьотр Ян или Марлон Вера. Няма да се бие с Мераб. Ако загубя от Хенри Сехудо, тогава Мераб ще бъде следващият за титлата. 

Защо ще се бие с Умар, който е толкова надолу в класацията ? Няма смисъл. Дагестан и Русия не са една и съща държава. 

Какво общо има една държава със ситуация, в която бойците трябва да се бият помежду си ?", отговаря Стърлинг на феновете.

Дагестан е субект на Руската федерация.

Съгласно чл. 5 от Конституцията на Руската федерация в нейния състав влизат равноправни юридически субекти. На територията на Руската федерация съществуват над 80 равноправни юридически субекти, като Дагестан е част от тях.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес