Зареждане

Златен медалист от Рио иска кариера в UFC

Златен медалист от Рио иска кариера в UFC
Публикувано на: Септември 13, 2016 в 16:00 ч
 
Не е нещо необичайно атлети, участвали на Олимпийски игри, да стартират ММА кариера в последствие. Един от най-популярните примери за това е Ronda Rousey, която има спечелен бронзов олимпийски медал в джудото. Sara McMann е олимпийска шампионка в борбата, докато същото важи и за Henry Cejudo.


Сега и друг участник на Олимпиада, при това - златен медалист, изяви желание за евентуална кариера в UFC. Това е борецът и олимпийски шампион от Рио 2016 Kyle Synder. Synder никога досега не е участвал в ММА двубой, но неговият олимпийски успех може да го изстреля директно в UFC. За разлика обаче от своите предшественици, той има намерение да се състезава и на следващата Олимпиада.

Борецът даде интервю за FOX Sports, заявявайки, че иска да стартира ММА кариера, но и същевременно да преследва златния медал на следващите Олимпийски игри в Токио. Synder е едва 20-годишен, което означава, че той има достатъчно време пред себе си за всяка цел, която си постави.

“Искам да се бия. Обичам борбата, наистина я обичам. Искам да продължа с нея, но искам и двете неща едновременно. Желанието ми е да продължа да участвам в Световни първенства и Олимпийки игри в борбата, но ако мога така да подредя графика си, бих искал да стана и елитен боец. Искам да се бия в UFC.”

“Там шоуто е страхотно и мисля, че мога да бъда много добър в това. Нямам голяма практика в бокса или джиу-джицу, но смятам, че мога да напредна много бързо. Това е нещо, което искам да опитам.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес