Зареждане

Velasquez: Werdum не е истински шампион, неговата игра не ме плаши

Velasquez: Werdum не е истински шампион, неговата игра не ме плаши
Публикувано на: Юни 9, 2015 в 12:26 ч

Cain Velasquez не е влизал в Октагона откакто за последно защити титлата си срещу Junior dos Santos в UFC 166 през октомври 2013. Шампионът в тежката категория ще направи дългоочакваното си завръщане в UFC 188 този уикенд, когато ще се изправи срещу временния шампион Fabricio Werdum в Мексико.
 

 
Werdum не показва почти никакви слаби страни, след като се върна в UFC през 2012. Той в момента е с 5 поредни победи, записвайки нокаут над Mark Hunt и побеждавайки със събмишън Antonio Rodrigo Nogueira. Въпреки това Velasquez не е впечатлен от уменията на Werdum и вярва, че ще вземе победата.
 
"Не съм притеснен, но определено има неща, за които трябва да внимавам и да съм готов. В двубоя му с Hunt, Hunt беше в неговия гард и нямаше никакви затруднения там. Mark Hunt водеше в целия двубой, с изключение на коляното накрая. Werdum е опасен постоянно. Но не ме е страх да се бия с него навсякъде - на земя и в стойка, но трябва да съм фокусиран и готов."

Velasquez не се съмнява в уменията на Werdum и признава, че той неслучайно е спечелил временната титла.
 
"Той има добри умения навсякъде. Станал е по-добър. Нанася доста удари с крака. Прави атрактивни движения - колене, въртящи удари с ръце и крака. Това определено ще е тежък двубой."

Стратегията на Velasquez е проста - пресиране и доминиране над Werdum с удари с ръце и крака. Werdum има успех при избягването на ударите, но не се е бил с някой като Velasquez.
 
"Това, което правих в последните си двубои, ще го направя и в този."

Ще успее ли Fabricio Werdum да застане начело на тежката категория този уикенд или Velasquez ще запише поредната си убедителна победа?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео