Зареждане

UFC 208 ще излъчи първата шампионка в категория 'перо'

UFC 208 ще излъчи първата шампионка в категория 'перо'
Публикувано на: Декември 14, 2016 в 08:50 ч
 
Скоро след като Dana White обяви създаването на категория “перо” и при жените в UFC, вече имаме и исторически първи мач в тази дивизия. А една срещу друга ще се изправят бившата шампионка в категория “петел” Holly Holm и Germaine de Randamie.


Срещата между двете ще се проведе на UFC 208, а залогът ще бъде шампионският пояс в новата дивизия, който вече очаква своя първи притежател.

Така първият шампион в категорията със сигурност няма да бъде Cris Cyborg, както може би мнозина са очаквали. Беше обявено, че бразилката е отказала две предложения за двубой, тъй като е настоявала за повече време за подготовка. От UFC обаче не желаят да чакат, поради което вече уредиха друга среща за титлата.

Ако Holly Holm спечели пояса, тя ще се превърне в първата жена в историята на UFC, която е притежавала шампионски пояси от две различни дивизии. В момента обаче “Preacher’s Daughter” е в серия от две поредни загуби - срещу Miesha Tate и Valentina Shevchenko.

Germaine de Randamie пък е на обратния полюс и има две поредни победи срещу Anna Elmose и Larissa Pacheco.

Очаква се победителката от тази среща да се изправи срещу Cris Cyborg, която няма как да не бъде доволна от създаването на категория “перо” в UFC - нещо, за което тя лобираше от доста време насам.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес