Зареждане

Треньорът на 'Rumble': Не бяхме тренирали или планирали нищо такова

Треньорът на 'Rumble': Не бяхме тренирали или планирали нищо такова
Публикувано на: Април 12, 2017 в 15:00 ч
 
UFC 210 не завърши никак добре за Anthony Johnson, който допусна втора загуба с един и същи събмишън от Daniel Cormier, губейки битката за титлата в полутежка категория на UFC.


Стратегията на “Rumble” за срещата учуди всички, наблюдаващи двубоя, след като той реши да пренебрегне силния си страйкинг и да заложи на борбата, въпреки че това е най-силният компонент в играта на Cormier.

Съвсем логично, идеята на Johnson завърши с пълен провал, а “DC” успя да го накара да тупне във втори рунд, защитавайки пояса си.

Треньорът на Johnson Henri Hooft говори пред MMA Fighting, споделяйки, че планът им за двубоя е бил съвсем различен.

“Стратегията ни бе семпла. Има само едно нещо, което не трябва да правиш срещу “DC” - да се бориш с него и да се приближаваш близо до него. AJ също обикновено не прави това. Той не е човек, който обича да се бори, защото силата му е в страйкинга и в играта от стойка. Това, което се случи, нямаше нищо общо с нашия план, нито с това, което сме тренирали. В тренировките не сме правили нищо различно от това, което Anthony обикновено прави и по време на мачовете си. Планът ни беше да няма никаква борба.”

“Някой ми изпрати тази сутрин транскрипция на наставленията, които сме давали от ъгъла. Ще видите, че никой от нас не искаше той да се бори с “DC”. Никой не искаше той дори да се приближава до него, защото това означаваше да играем неговата игра.”

Hooft говори и за обявеното оттегляне на Johnson:

“Няма как да кажеш нещо лошо за AJ. Той подари много хубави моменти на хората и особено на мен. Когато накара публиката в Швеция да замълчи и всичко останало - красивите нокаути, страйкингът и всичко, което той показа. Също така, като човек той е наистина, наистина добър. Един добър човек. Надявам се, че един ден ще му стане скучно и той ще се завърне. Тогава можем да се пробваме и в тежка категория. Бих се радвал да видим това”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес