Зареждане

Наложената от Тръмп забрана може да афектира и върху UFC

Наложената от Тръмп забрана може да афектира и върху UFC
Публикувано на: Февруари 8, 2017 в 12:05 ч
 
Наложената от Доналд Тръмп забрана жителите на определени държави да влизат на територията на САЩ може да окаже сериозно влияние и върху някои бойци от UFC.


Боецът от лека категория Beneil Dariush не сред хората, които могат да бъдат засегнати от забраната, макар и да е роден в Иран. Въпреки мястото си на раждане, Dariush е гражданин на САЩ.

И ако той няма причини да се тревожи, не така стоят нещата с някои други бойци. Gegard Mousasi е иранец, който разполага с холандски паспорт. Mousasi трябва да бъде в САЩ на 8 април, когато му предстои двубой в Ню Йорк.

Говорейки пред ESPN, Beneil Dariush заяви, че решението на Доналд Тръмп не се отразява на ежедневието му, но той разбира, че това не важи за всички бойци.

“Идеята да се предпазят американските граждани е страхотна, но начинът им да го направят е погрешен. Мисля, че объркването идва от начина, по който забраната бе вдигната. Това причини много страх, което е тъжно. Сега има много хора, които се страхуват да пътуват. Трудно е да виждам толкова много хора, изпълнени със страх”.

От UFC вече заявиха, че ще съдейтват на всички свои бойци, които биха могли да бъдат засегнати от санкцията.

Beneil Dariush продължи:

“Ядосан съм, защото винаги съм се оплаквал от начина, по който САЩ действа в Близкия изток. Сега изведнъж се появи тази забрана и хората са бесни”.

Той коментира и предстоящия си двубой с Edson Barboza на 11 март на UFC Fight Night 106.

“Чувствам напрежение, но не заради Edson. Сам се поставям под това напрежение, защото искам да побеждавам и да се представям добре. Бил съм се и преди в Бразилия. Зная какво е чувството цялата публика да тропа с крака, а съблекалнята да се тресе. Искам да се справя с този тип. Няма да позволя нищо да се изпречи на пътя ми”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес