Зареждане

Henderson чувства, че е 'направил достатъчно', за да спечели битката

Henderson чувства, че е 'направил достатъчно', за да спечели битката
Публикувано на: Октомври 10, 2016 в 09:13 ч
 
Легендата Dan Henderson остана без титла от UFC в своята епична кариера, след като на UFC 204 той загуби посредством съдийско решение двубоя си с Michael Bisping в средна категория.


“Hendo” не успя да грабне пояса въпреки факта, че на два пъти изпрати британеца в нокдаун, като особено първият такъв бе изключително тежък.

След края на срещата лицето на шампиона изглеждаше значително по-зле от това на претендента, но съдиите отчетоха по-голямата му активност и повечето нанесени удари, отсъждайки му победата.

Самият Henderson заяви след двубоя, че според него той е направил “достатъчно”, за да спечели срещата.

"През първия рунд почти успях да приключа двубоя, като мислих, че очевидно той е 10-8 за мен. Мислех, че съм успял да спечеля първите два рунда. Той спечели третия и четвъртия, като аз исках да съм сигурен, че съм спечелил петия. Смятам, че успях и да го направя. Успях да го сваля на пода, като му вкарах и някои добри удари. Честно казано, нито веднъж в целия мач не се почувствах наранен, изключвайки един ритник, който порази бедрото ми. Не почувствах нищо друго в целия мач. Нямах късмет. Гледайки него, явно той бе усетил някои от ударите, които му вкарах. Просто съм много ядосан. Трябва да се прибера вкъщи и да изгледам отново двубоя, но това си мисля в момента. Не исках мачът да завърши с равенство, исках да съм сигурен, че съм го спечелил. Заради това и опитах да спечеля петия рунд.”

“Hendo” е бивш шампион от веригите Strikeforce и PRIDE FC, като американецът не отрече, че истински е желаел и пояса от UFC.

“Още преди срещата знаех, че вече съм постигнал достатъчно в този спорт, като съм доволен от постиженията си. Но очевидно исках да постигна и още едно нещо, поради което си скъсах задника по време на тренировъчния лагер. Но нещата са такива, каквито са, те не могат да бъдат променени. За съжаление, това бе последният ми двубой и аз ще имам “L” за загуба в своя актив. Аз обаче дадох всичко от себе си и смятам, че направих нужното, за да спечеля мача. За съжаление, не всеки го видя по този начин.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес