Зареждане

Belfort: Боят между Sonnen и Wanderlei е срамота

Belfort: Боят между Sonnen и Wanderlei е срамота
Публикувано на: Април 17, 2014 в 16:00 ч

Chael Sonnen и Wanderlei Silva са двамата треньори в настоящия сезон на The Ultimate Fighter Brazil 3. По-рано тази седмица напрежението на снимачната площадка толкова ескалира, че двамата си налетяха на бой.

Боецът в средната категория на UFC, Vitor Belfort заяви, че тази случка е нищо друго освен срамна.
 
"Бойните изкуства ми показаха какво е дисциплината и уважението, когато бях на 8 години и започнах да тренирам джудо. Видях уважението, което се оформяше в мен към учителите ми и тези, които ми повлияха.

Боят между Wanderlei Silva и Chael Sonnen в TUF Brazil 3 ме засрами. Първо, защото ММА не е насилие, а двубой между двама подготвени атлети в Октагона. Това правим ние. Аз не се бия, аз излизам на двубой. Второ, няма място за биткаджии в спорт като ММА. Това е толкова неспортсменско поведение. Трето и най-важно, ММА не може да е добър модел на поведение, когато дискусиите приключват с агресия. Милиони млади хора са жертва на насилие в и извън училище. Телевизията не може да рекламира такова поведение. Атлетите не бива да губят контрол и да показват насилие, независимо какво ги е провокирало.

ММА бойците трябва да знаят, че тяхното поведение в и извън клетката може да повлияе на милиони хора за добро или лошо. Аз избирам да съм добър пример, защото ММА е добър спорт. Всичко различно от това не е ММА и по никакъв начин не се обвързвам с него."

Думите на Belfort може да звучат и като плюене срещу вятъра, но има много смисъл в тях и си заслужава да бъдат прочетени и запомнени.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес