Зареждане

Атлетическата комисия отказа да лицензира Renan Barao на 61 килограма

Атлетическата комисия отказа да лицензира Renan Barao на 61 килограма
Публикувано на: Юни 29, 2017 в 16:00 ч
 
Бившият шампион на UFC в категория "петел" Renan Barao няма да се изправи срещу Aljamain Sterling, след като Атлетическата комисия на щата Калифорния (CSAC) отказа да даде необходимия лиценз на бразилеца.
 
Както е известно, Barao се е борил многократно със свалянето на тегло в миналото и дори се изкачи в категория "перо", след като загуби титлата в категория "петел".


 
Andy Foster, изпълнителен директор на комисията (CSAC), имаше какво да каже за намеренията на Barao да се завърне в категория "петел".
 
"Последният път, когато господин Barao беше тук в Калифорния, той не успя да свали килограми, за да се бие. Мисля, че от желание за безопасност, ние се съсредоточихме върху намаляването на теглото и проблемите с тежката дехидратация, в която изпадат бойците, когато правят това. Говорих с лекарите си и смятаме, че това е правилното и безопасно нещо, което трябва да направим."
 
"Комисията не се влияе от това дали битката е за титла или ще доведе до битка за титла. Това не е наша работа. Трябва да се съсредоточим върху това дали битката е безопасна и дали е разумна за тази категория.", завърши Foster.

Barao загуби дебюта си в категория "перо", но се върна на победния път след победа над Phillipe Nover.


 
Преди да се премести в "перо", обаче, Barao имаше катастрофално намаление на теглото си, когато се опита да влезе в норма за реванша срещу TJ Dillashaw за UFC 177, което доведе до точка, в която той припадна и удари главата си във ваната, което изискваше хоспитализация.
 
Вместо това да се повтори, Foster предложи Barao и Sterling да се срещнат на границата между категориите "перо" и "петел" на 63,5 килограма, но нищо все още не е станало официално.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес