Зареждане

Anthony Johnson иска да отнемат титлата на 'DC'

Anthony Johnson иска да отнемат титлата на 'DC'
Публикувано на: Април 14, 2017 в 10:33 ч
 
Скандалът с кърпата на Daniel Cormier, наречен “Towel Gate”, все още не е приключил.


“DC” предизвика много полемики на кантара преди UFC 210, след като използва стар, но ефективен трик, с който успя да влезе в категория за двубоя си с Anthony Johnson.

В последствие Cormier успя и да победи “Rumble”, но всички продължиха да говорят за казуса с кърпата.

Мениджърът на Johnson Ali Abdelaziz потвърди, че ще подаде обжалване за случилото се, като по всичко изглежда, че лагерът на “Rumble” дори иска титлата на “DC” да му бъде отнета.

“Daniel Cormier разбира важността на справедливите и честни претегляния, но въпреки това, той избра да сграбчи кърпата пред него, докато е на кантара. Той трябва да бъде повикан и под клетва да обясни пред Атлетическата комисия на Ню Йорк, Anthony Johnson, публиката, UFC, ММА и останалите бойци, причината за своите действия по време на кантара на 8 април 2017”.

“След подобно свидетелстване, ако Mr. Cormier не представи задоволително обяснение на случилото се, базирано на фактите, то той трябва да бъде наказан от Комисията, за да бъде запазена чистотата на спорта. Mr. Cormier трябва минимум да бъде заставен да заплати 20% от своя хонорар на Anthony Johnson, като също така трябва да му бъде отнета и титлата на UFC в полутежка категория, след като той не успя да влезе в категория за двубоя си.”

Daniel Cormier твърди, че е грабнал кърпата, за да предпази интимните си части, но надали някой вярва на подобно обяснение от негова страна.

Комисията в Ню Йорк трудно би могла да му отнеме титлата, но би могла да го накаже и да го глоби с процент от хонорара. Това обаче би означавало Комисията сама да признае, че е допуснала грешка и е позволила всичко това да се случи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес