Зареждане

Захари Мутафчиев срещу Венцислав Иванов в боксов двубой в TWINS Fight Night 11

Захари Мутафчиев срещу Венцислав Иванов в боксов двубой в TWINS Fight Night 11
Публикувано на: Септември 13, 2015 в 16:43 ч

Представяме Ви, третата среща от бойната гала вечер TWINS Fight Night "Delta Guard & Grand Imperial "-11 , от 18.00 часа на 26.09.2015г.

Този мач ще бъде по правилата на професионалния бокс.

Кариерата на Захари Мутафчиев е повече от любопитна. Започва с Бокса на 28 години , тренира в БК “Ивайло-99”. Независимо от напреднала възраст Мутафчиев печели редица медали от държавно първенство и купа България. Преди няколко години взема решение да се пробва в професионалния бокс. Вече е изиграл 25 мача като професионален боксьор. Независимо че вече е на 42 години Захари не смята да се отказва.
 
“Годините не са от значение. От 14 сезона тренирам бокс и не се чувствам изхабен. Благодарение на този спорт играх в Мароко, Франция, Англия, Германия и други страни. През последните години се опитвам да съвместявам бокса с бизнеса, не ми е лесно, но съм решен да успея”, споделя Захари Мутафчиев, който е в очакване на поредното си предизвикателство на ринга.

"Знам ,че този мач ще е тежък , ще дам всичко от себе си!"

Преди 4 години , на 38 години боксьорът Захари Мутафчиев сбъдна мечтата си. многократният медалист от държавните първенства по взе участие в подгряваща среща за считания за мач на годината двубой между Владимир Кличко и Дейвид Хей. Програмата за вечерта включваше 8 срещи по професионален бокс. Честта първи да излезе на ринга в среща в кат. 75 кг имаше Захари Мутафчиев, който срещна англичанинa Райън Астън. Четири дена преди шоуто в Хамбург промоутърът Васко Алексиев съобщава на Захари, че му е уредил мач с Астън. Боксьорът на “Ивайло-99”, който до момента има 10 срещи на профиринга зад граница, приема предложението.
 
“Не бях в най-добрата си форма, тъй като поканата за срещата дойде буквално в последния момент. Бях с три килограма над категория, но не се замислих нито за миг и приех. Това за мен бе като сбъдната мечта. Щях да играя пред редица бивши и настоящи световни шампиони, пред легенди в бокса, нещо, което никога не съм и мечтал”, разказва Мутафчиев.
 
След срещата за победител по точки е обявен Астън, а Мутафчиев е поздравен от щаба на англичанина.

Срещу него на ринга ще излезе Венцислав  Иванов , който коментира очакванията си за предстоящия  си мач.
 
„Очаквам ,чист, як бой. Ще го направя от сърце , за мен това е последен мач , аз съм до тук.  Както се казва: „Як бой до дупка !”

Уважавам много Захари за мен е чест, че последеният ми мач  ще играя с активен боксьор от моето поколение.
Ще се бием на 76 килограма, много зор ще видя със свалянето на килограми, но ще бъда толкова !
Винаги играя за нокаут, рискувам постоянно в боя. Той да се готви , чака го доста тежък мач !  Към себе си милост нямам,. още по-малко към някой друг!

С физически толкова силен противник, Захари никога не е играл. На 76кг ще съм като одран язовец само мускули и кожа с дебелина на вестник.

От 95 мача имам 82 нокаута... Само 3 мача съм  изиграл до край и ги спечелих.... Другите 10 които изиграх до края  на времето-загубих.

Като 4 от загубите ми са от Манукян по едина от Тервел и Мотовси... другите са ми лекарска забрана...

Все още удрям, така все едно рита кон!

Обаче, истината е , че  за последните 7 години имам само 3 мача – все победи. Но за това време тия мачове са малко за съжаление, това не е добре за игровата практика, може да пропусна удар... затова ще гледам да приключа  мача по-рано. Ще раздам много бой от сърце и с респект. Сънувах го тоя мач, мой е!"
 
TWINS Fight Night "Delta Guard & Grand Imperial "-11 ще се проведе на централния площад в Горна Оряховица от 20.00 часа на 26.09.2015г.

Свободни двубои, Бокс и Комбат рестлинг на едно  място!

Вход свободен, благодарение на генералните спонсори: охранителна фирма "Делта гард" и нощен клуб "Гранд Империал" с любезното съдействие на община Горна Оряховица и подкрепата на фирмите:  „Тодоранов” ,  „Минов ланд”,  „Тим сток” , „Чен”, „ Нутренд” ,  комплекс „Амбарица”.

Част от обявените срещи до момента:
Бранко Бабачев срещу Радослав Вартанянов до 77кг
Мартин Тодоров  срещу  Пламен Бъчваров до 70 кг
Захари Мутафчиев  срещу  Венцислав Иванов , Бокс до 76кг
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ОСПОРВАНИ БОЕВЕ!!!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес